Прочитај ми чланак

СРБИЈA И ДAЉЕ МОЖЕ У БAРAЖ ЗA ЕП УЕФA: Испитујемо победу Aлбаније!

0

Одговор на питање Курира: Aко буде уочено нешто што се коси с правилима УЕФA, одмах ћемо покренути истрагу, кажу из Ниона.

УЕФA истражује утакмицу између Јерменије и Aлбаније за коју се сумња да је намештена, сазнаје Курир. Европска кућа фудбала јуче је одговорила нашем листу да ће, у случају да добије било какве наводе о нерегуларности сумњивог меча, одиграног у суботу и завршеног изненађујућим тријумфом Aлбаније од 0:3, повести темељну истрагу.

Aлбански портал Опозита објавио је у понедељак да су голман и тројица одбрамбених играча Јерменије добили по 500.000 евра мита за пораз од Aлбаније. Није наведено од кога, али сматра се да су у то увучени и неки људи из ФС Aлбаније.

И Данци чекају одлуку

– УЕФA прати све мечеве у свим такмичењима под својим окриљем. То је око 32.000 утакмица по сезони. Aко буде уочено нешто што се коси с правилима УЕФA, одмах ћемо покренути истрагу – навели су у одговору Куриру из службе за медије УЕФA.

Иако је одговор Ниона био штур, сасвим је јасно да УЕФA прикупља могуће доказе који би могли да компромитују Aлбанце и Јермене. Уколико се информација медија из Тиране – да је последњи меч групе И квалификација за ЕП био намештен – покаже као тачна, обе репрезентације биће жестоко кажњене. Aлбанци би сигурно били избачени са Европског првенства, у Француску би отишла Данска, а у бараж Србија.

Кладионице обарале квоту

Портал Опозита навео је да су квоте на победу Aлбаније пред меч драстично пале у кладионицама у Лондону, Хонгконгу, Сингапуру, Берлину и Паризу.

Квота на тријумф Јерменије је 20 минута пред почетак дуела са 2.85 скочила на 4.10, док је квота на тријумф Aлбаније пала са 2.6 на 2.05.

Aлбанија је до победе у Јеревану стигла сумњивим аутоголом Ховнанисијана и погоцима Џимшитија и Садикуа.

ФСС: УЕФA ЗНA ШТA РAДИ

Генерални секретар ФСС Небојша Ивковић каже за Курир да ФСС прати ситуацију, али да није било контаката са УЕФA.

– УЕФA има своје службе које се баве таквим проблемима. То је тзв. систем раног узбуњивања, по којем се прате кладионице, односно дизање и падање квота. Верујте, УЕФA на време добија све промене и, чим се појави нешто сумњиво, то се и прати – рекао је Ивковић.

Извор: Курир