Прочитај ми чланак

СРБИ БЛИСТАЛИ: Лука је краљ пенала на Острву; „Душан Силни“ може све!

0

Српски интернационалац блистао у дуелу са Арсеналом.

У десетом колу енглеске Премијер лиге у термину од 14.30 одигране су две утакмице.

Кристал Палас је на свом терену успео да ремизира са Арсеналом у малом лондонском дербију 2:2, а прави јунак „Орлова“ био је Лука Миливојевић.

Домаћин је повео у првом минуту надокнаде првог полувремена када је Миливојевић са пенала матирао Леноа за велику радост навијача Кристал Паласа.

Уследило је врло бурно друго полувреме и преокрет Арсенала који су режирали Гранит Џака поготком из слободног ударца у 51. минуту и Емерик Обамејан пет минута касније након асистенције Лаказата о којој ће се расправљати.

Међутим, бод домаћој екипи донео је Миливојевић својим другим голом који је такође постигао са пенала у 82. минуту сусрета пошто је пре тога досуђен пенал над Захом који је, чини се, прелако пао.

Челси је у гостима славио против Барнлија са убедљивих 4:0.

Гости су повели у 22. минуту када је Алваро Мората искористио одличну асистенцију Барклија.

Некадашњи фудбалер Евертона крунисао је сјајну партију у Барнлију голом у 57. минуту меча, а на 3:0 повисио је Вилијан пет минута касније.

Коначан резултат поставио је Рубен Лофтус-Чик у другом минуту надокнаде времена.

Душан ‘Силни’ може све што хоће!

Српски репрезентативац погодио у убедљивом тријумфу Ајакса у ‘Де Класикеру’.

„Копљаници“ су славили са 3:0 (2:0) у оквиру 10. кола холандске Ередивизије, а утакмица је практично решена у седмом минуту.

Џеремаја Сент Јусте зарадио је директан црвени картон и тако оставио гостујући тим да следећих 80 и више минута игра са десеторицом.

Фејенорд је самоуништење комплетирао у 22. минуту постигао аутогол, а четири минута пре одласка на одмор Зијех је дуплирао предност домаћих.

Тачку на ‘Де Класикер’ ставио је Душан Тадић у 80. минуту и то ударцем главом! На тај начин Србин је стигао до седмог првенственог гола у дресу Ајакса, а десетог ако рачунамо и европске утакмице.

Ајакс остаје усамљен на другом месту са пет бодова више од Фејенорда, али и пет мање у односу на ПСВ Ајндховен који има максималан учинак после десет кола.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!