• Почетна
  • СПОРТ
  • СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Раднички декласирао Партизан, Лане у Војводини, Лазовић у страху
Прочитај ми чланак

СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Раднички декласирао Партизан, Лане у Војводини, Лазовић у страху

0

VK Radnicki Lane Darko orig

Ватерполисти Радничког Кон Тики декласирали су Партизан на Бањици са 9:2 (1:0, 2:1, 3:1, 3:0), у оквиру осмог кола Прве А лиге Србије.

Црно-бели су били равноправан противник током првог полувремена, али су гости били убедљиви у наставку. Захваљујући сјајној одбрани оставили су изабранике Владимира Вујасиновића на само два постигнута гола.

Раднички је овим тријумфом задржао лидерску позицију на табели и максималан учинак, док је Партизан трећи и забележио је трећи пораз.

Најефкиаснији играч на утакмици био је Милош Королија са три гола. Голове за Партизан постигли су Рацков и Ћук.

Гости су играли без Злоковића и Филиповића, а Партизан је био ослабљен неиграњем Чучковића и Дедовића.

Базен: Бањица
Гледалаца: 1.000
Судије: Голијанин и Путниковић
Играч више: Партизан 12(2), Раднички 9(6)
Два играча више: Партизан 1(0)
Петерци: Раднички 1(1).

ПАРТИЗАН РАЈФАЈЗЕН: Живојиновић, Хилен, Мандић, Вицо, Суботић, Рацков 1, Ћук 1, Томашевић, Јакшић, Танасијевић, Стојановић, Обрадовић, Ристичевић. Тренер: Вујасиновић.

РАДНИЧКИ КОН ТИКИ: Радић, Бурић 1, Б. Поповић, Королија 3, Ћирковић, Миличић, Ћирић 1, Басара 1, Марковић 1, Ђ. Филиповић 1, С. Поповић, Вуксановић 1. Тренер: Јововић.

Прва А лига, осмо коло:

Партизан Рајфајзен – Раднички Кон Тики 9:2
Црвена звезда – Наис
Војводина – ЖАК
Дунав – Бањица

Војводина хоће Ланета: Прво на терену, па у фотељи

Генерални секретар Војводине Радисав Рабреновић је открио на конференцији за штампу , на којој су се окупили челници „лала“ да је понудио место у управи прослављеном репрезентативцу Србије Милану Јовановићу, али и место на терену у пролећној сезони:

– За вашу информацију и за информацију спортској јавности сада вам кажем :

Понудили смо Милану Јовановићу – Ланету место генералног директора Војводине и да уз то одигра још извесно време за Вошу.

Лазовић: „Страх само у подсвести“

Осам месеци од тешке повреде лигамената, Дарко Лазовић уписао је прве минуте у дресу Црвене звезде у дуелу са Слогом. Крилни нападач тврди да се осећа добро а страх од обнављања повреде само га подсвесно оптерећује.

Први припремни меч вицешампиона Србије у 2014. години имао је посебну важност за једног од играча Стојановићевог тима.

Дуел са Слогом из Петровца на Млави био је први за Дарка Лазовић након осмомесечне паузе изазване тешком повредом предњих укрштених лигамената колена.

Након операције и вишемесечног опоравка, Лазовић је поново заиграо а након сусрета са Слогом признао је да се и даље не осећа сто посто спремним али да га радује што се коначно вратио на терен.

„Пресрећан сам због повратка на терен. Осећао сам се добро у игри и нисам осетио никакав проблем. Можда сам могао и крајем јесење полусезоне да се вратим у такмичарску екипу, међутим, нисам желео ништа да ризикујем. Још увек нисам максимално физички спреман, не би било добро ни да јесам, јер је припремни период тек почео“ рекао је Лазовић након меча.

Чачанин који се у међувремену оженио и постао отац признаје да га страх од обнављања повреде само подсвесно оптерећује.

„Мислим да немам страх након повреде, тачније не осећам га, али постоји могућност да у подсвести постоји. До почетка сезоне има доста времена да отклоним и то“ поручује Лазовић који није забринут због пораза који је Звезда претрпела.

„Мислим да имамо одличну екипу. Током тренинга претходних месеци уверио сам се да имамо велики потенцијал. До 23. фебруара и прве утакмице са Јавором верујем да ће све бити у најбољем реду“ закључио је Лазовић.

Фудбалери Црвене звезде у понедељак путују за Словенију где их очекује други део припрема а онда и кратак боравак у Београду и нова селидба у Словенију на завршни део припремног периода.

(Агенције)