Прочитај ми чланак

Јувентус – 1/3! Рим је под ногама, следи Италија! Коначан циљ је Европа…

0

Први елемент за Триплету је ту. Чекају се још два...

Јувентус је победом над Лацијом од 2:0 освојио 12. трофеј Купа Италије у клупској историји. Трећи узастопно… Јувентуова доминација у Италији је брутална. На прагу су треће узастопне дупле круне што никада никоме није пошло за руком! Наредног викедна против Кротонеа би требало да овере и други трофеј у сезони и одбране Скудето. После тога следи битка са Реалом у финалу Лиге шампиона за најуспешнију сезону у историји клуба…

Лацио је имао предност домаћег терена јер се финале играло на Олимпику. Имао је на својој страни и сјану форму у којој се налази у последње време. Али све то је недовољно да би се уздрмали темељи Јувентусове владавине у Италији. Јуве је за мање од пола сата решио питање победника и до краја у свом стилу бранио предност и рутински привео победу крају.

Распомамљени Дани Алвес који игра у невероватној форми у последње време је у 12. минуту довео Јуве у вођство и утишао Олимпико. Феноменалном дијагоналом га је пронашао земљак Алекс Сандро, а Алвес је ухватио још лепши волеј и поцепао мрежу Стракоше. Само десет минута касније, Јуве је дуплирао. Опет је Алекс Сандро био асистент пошто је спретно са прве стативе после корнера убацио лопту пред гол, а тамо је неумољив био Лео Бонући.

Лацио је био психички убијен, знао је да против Јувентуса нема повратка. Небескоплави су покушавали, стварали шансе, Сергеј Милинковић Савић је пропустио једну сјајну главом, голман Нето је у два наврата сјајним интервенцијама заустављао Имобилеа… Било је то све од Лација.

Јувентус је архивирао први од три зацртана трофеја у сезони.