Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ ОЛИМПИЈАКОСА: Никола Милутинов доминирао у великом грчком дербију!

0

Кошаркаши Олимпијакоса повели су са 2:1 у финалу грчког плеј-офа пошто су у трећем сусрету са Панатинаикосом славили резултатом 64:62.

И ове године у Грчкој води се велики окршај два најбоља клуба у историји тамошње кошарке. Олимпијакос и Панатинаикос једноставно су ‘осуђени’ на маратонске и неизвесне завршнице, која је вечерас поново припала црвено-белима из Пиреја.

Српски представник у том ‘класику’ ове године је Никола Милутинов који је вечерас био најбољи на паркету дворане ‘Мира и пријатељства’.

Бивши центар Партизана вечерас је постигао 14 поена и ухватио пет скокова и учествовао је у великом преокрету црвено-белих у последњих неколико минута за тријумф од 64:62 (16:16, 20:17, 7:10, 21:19).

Панатинаикос је имао 10 поена предности у последњој деоници, али је испустио ту залиху пред ‘лудим’ и ватреним навијачима Олија. Предвођени Милутиновим, али и Јоргосом Принтезисом, стрелцем 10 поена, Олимпијакос је дошао до плус два на 13 секунди пре краја.

Онда је најефикаснији играч ‘зелених’ Мајк Џејмс (16 поена), промашио чист зицер под кошем домаћих, а затим је у следећем нападу шутирао ‘немогућу тројку’ и промашио, па је Олимпијакос повео са 2:1 у серији, која се поново сели у ОАКА арену у Атини.