Прочитај ми чланак

ШПAНЦИ КAЖЊAВAЈУ СРБЕ! Милосављевић: Уникаха нас није пустила да играмо за Србију!

0

Кошаркаш Уникахе и српски репрезентативац Драган Милосављевић истакао је да он, Немања Недовић и Дејан Мусли нису добили дозволу клуба да играју у квалификацијама за Светско првенство.

Претходно се појавила информација да су челници Уникахе дозволили српским кошаркашима да играју за репрезентацију у такозваним „прозорима“, односно да се ставе на располагање селектору Aлександру Ђорђевић за утакмицу против Грузије.

Фото: Н.С.

Међутим, Милосављевић демантује да је клуб дао одобрејне за тако нешто.

– Свако би волео да игра за репрезентацију, велика би нам част била наравно. Ипак, мало је компликовано… Уникаха нас баш није пустила… Њихово мишљење јесте да не могу да нас задрже, али да ће бити санкционисано ако одемо. Не знамо шта нас чека кад се вратимо овде и на који би начин био санкционисан наш одлазак да играмо за репрезентацију, то нам нису рекли – рекао је МИлосављевић за Спорт клуб и додао:

– Имамо тренинге у том периоду. Мислим да су сви играчи у проблему, ми смо ти који су између две ватре, а остали су се склонили по страни и пустили нас да видимо шта ћемо. У незгодној смо ситуацији и не знам шта ћемо и како ћемо. Волели бисмо да дођемо, али дезинформација је да нас је клуб пустио – истакао је некадашњи кошаркаш Партизана, који је овог лета стигао у Уникаху.

Екипа из Малаге у петак дочекује Црвену звезду у шестом колу Евролиге.

– Очекује нас тешка утакмица јер Звезда игра врло добро ове сезоне. Талентовани су, а и играју борбено и чврсто у одбрани. То је екипа састављена од добрих странаца и перспективних и добрих домаћих играча. Нама је циљ топ 8, верујем да је исти случај и са Звездом, тако да нас чека изузетно важан окршај. У Београду ће бити врло тешко да их победимо и зато желимо сада да искористимо предност домаћег терена – поручио је Милосављевић.