Прочитај ми чланак

СП ФУДБАЛ: Суарез избачен са Мундијала и фудбалских стадиона

0

suarez-kjelini-foto-reuters-1403633628-522575Суарез је кажњен са девет утакмица суспензије и четири месеца забране свих активности везаних за фудбал. У току ток периода забрањен му је улазак на било који стадион.

Уругвајски репрезентативац Луис Суарез избачен је са Светског првенства због угриза италијанског репрезентативца Ђорђа Кјелинија. Ову одлуку донела је Дисциплинска комисија ФИФА.

То значи да Суарез неће моћи да помогне Урусима на мечу осмине финала против Колумбије који је на програму у суботу.

Дисциплинска комисија Међународне фудбалске федерације (ФИФА) није имала милости према Уругвајцу, који је претходно током каријере већ казњаван јер је „гризао“ Отмана Бакала из ПСВ-а и Бранислава Ивановића из Челсија.

Истовремено, Суарез ће морати да плати и новчану казну од 100.000 швајцарских франака.

Председник Дисциплинске комисије ФИФА Клаудио Салсер рекао је да је понашање Суареза неприхватљиво на било ком такмичењу, а посебно на Мундијалу.

„Такво понашање не може да се толерише на било ком фудбалском терену, а посебно не на Светском првенству када милиони људи гледају играче на терену“, навео је Салзер и додао:

„Дисциплинска комисија је узела у обзир све факторе овог случаја, као и степен кривице Суареса у складу са одредбама. Одлука ступа на снагу одмах“, казао је Салсер.

Суарез неће моћи да улази на стадионе током СП, а неће моћи ни да тренира са Ливерпулом до краја октобра.

„Суарез неће моћи активно да се укључи у фудбал до краја октобра“, рекла је портпаролка ФИФА Делија Фишер.