Прочитај ми чланак

СП ФУДБАЛ: Очоа зауставио Бразилце, нула у Форталези

0

brazil meksiko fudbal ocoa w640

Репрезентација Мексика одолела је домаћину Бразилу, дерби Групе А завршен је без голова у Форталези.

Јунак ремија Мексика на стадиону Кастелао био је фантастични голман Гиљермо Очоа који је одбранио четири зицера Бразилцима.

Бразил – Мексико 0:0

Стадион: „Кастелао“. Судија: Цунејт Чакир (Турска).

Бразил: Сезар, Дани Алвеш, Силва, Давид Луиз, Марсело, Луиз Густаво, Паулињо, Рамиреш (од 46. Бернар), Оскар (од 84. Вилијан), Фред (од 68. Жо), Нејмар.

Мексико: Очоа, Агилар, Маркез, Родригез, Лајун, Морено, Гвардадо, Ерера (од 76. Фабијан), Васкез, Пералта (од 74. Хернандез), Дос Сантос (од 84. Хименез).

Обе селекције су славиле у првим мечевима, па пред последње коло имају по четири бода.

Ово највише одговара Хрватској која у среду игра са Камеруном.

Меч у Форталези донео је узбудљив, брз фудбал са доста шанси на обе стране, а иако је Бразил имао четири зицера, Селесао се није у овом мечу представио као највећи фаворит за титулу на Мундијалу.

Мексиканци су свих 90+ минута били равноправан ривал домаћину, али су голу Жулија Цезара најчешће претили шутевима Гвардада са дистанце.

Скоро сваки је завршио поред или преко гола.

С друге стране, Бразилци су углавном деловали безидејно, тражили су шансу бројним центаршутевима с обе стране, али се Фред није видео поред Мексиканаца који су играли са само тројицом играча у последњој линији.

Сјајно су одсекли Оскара од остатка тима, а Нејмара углавном држали далеко од шеснаестерца.

Ипак, звезда Барселоне је имала две од четири најбоље шансе Бразила, али оба пута фантастично је на гол линији реаговао Очоа.

Мексички голман је поред тога зауставио још два зицера, један у првом полувремену Паулињу у ситуацији један на један, а други у последњим минутима када је Тијаго Силва гађао главом са свега неколико метара од гола.

brazil meksiko fudbal ocoa w640.jpg50x277Најбољу шансу за Мексико је у самом финишу имао резервни нападач Раул Хименес, снажно је шутирао са 15-ак метара искоса са десне стране, али се истакао и Цезар.

Бразил је тако заустављен после серије од десет узастопних победа, те први пут остао без тријумфа над тимом из КОНАКАКАФ зоне, после шест тријумфа. Мексико је прекинуо низ од три узастопна пораза од Селесаа на светским првенствима.

Дешавања са терена, али и око њега, могло сте да пратите у нашем Ливе Блогу, у којем учествујте и сами путем коментара или уз помоћ хесхтега #б92бразил на друштвеним мрежама (најзанимљивији постови наћи ће се у нашем блогу).

Шести дан Мундијала отворила је победа Белгије над Алжиром, док ће у поноћ у другом мечу ове Групе Г играти Русија и Јужна Кореја.

(Б92)