Прочитај ми чланак

СП ФУДБАЛ: Адути са клупе одвели Холандију на врх, Чиле стрепи од Бразила

0

holandija cile _ff

Репрезентативци Холандије са првог места из групе Б иду у осмину финала Мундијала, пошто су са 2:0 (0:0) у последњем колу групе Б победили селекцију Чилеа.

Тактизирали су Ван Гал и Сампаоли, на клупи су остали неки од носилаца игре, па се играло опрезно на почетку утакмице, и у 18. минуту је виђен нови мундијалски тајм-аут, после утакмице САД – Португал када је судијска тројка премијерно у историји одлучила да дозволи паузу.

Холандија – Чиле 2:0 (0:0)
(Фер 77, Депај 90+2)
Стадион: Арена Коринтијанс, Сао Пауло Судија: Бакари Гасама (Гамбија)

Холандија: Цилесен, Де Вриј, Влар, Блинд, Јанмат, Вијналдум, Де Јонг, Кајт, Снајдер (од 75. Фер), Ленс (од 69. Депај), Робен

Чиле: Браво, Јара, Медел, Силва (од 70. Валдивија), Мена, Дијаз, Арангуиз, Исла, Гутјерез (од 46. Бесежур), Варгас (од 81. Пиниља), Санчез

Тек после 35 минута виђена је најбоља шанса коју је створио Арјен Робен убацивањем по боку, убацио је лопту Де Врију, који је прерано скочио и послао лопту поред стативе.

За Робена није било решења, у свом стилу је направио слалом по левој страни пред крај полувремена, но лопта је отишла тик поред гола када је дошао до прилике за шут.

У наставку су резервисти решили меч, и то како: Лирој Фер је провео на терену свега 90 секунди пред погодак, после ког је постао најбржи џокер голгетер Мундијала.

Јанмат је са десног бока центрирао у шеснаестерац, на Фера су заборавили Чилеанци, што је кажњено правовременим скоком.

У 92. минуту, Робен је био у стању да шпарта као да је тек почела утакмица.

Зато је и без проблема протутњао по левом боку претрчавши цео терен, па је Депају преостало само да испрати акцију и подметне ногу за 2:0 пре последњег судијског звиждука.

(Блиц)