Прочитај ми чланак

ШОУ НА КАМП НОУ: Судија поклонио Барси три гола; херојски Бетис испоручио покер!

0

Некада велике наде шпанског фудбала уништиле Барсу на њеном терену.

Не само што је Реал Мадрид доживео неколико шамара, не само што је чудесни Алавес трећи, већ што ни та моћна Барселона није нерањива. Лидер Примере је данас доживео класичан нокаут на Камп Ноу и први пораз на свом терену после. Фантастични Бетис је упркос великом судијском ветру у леђа Барселоне успео да победи 4:2 и после 10 година нанесе пораз Каталонцима у гостима.

Зелено-бели из Севиље су пружили апсолутно феноменалну партију и први пут у историји дали четири гола Барселони у гостима. Иако је деловало да ће Каталонци успети да их сустигну и освоје макар бода.

Бетисов тренер Кике Сетијен је сјајно поставио игру, а Вилијам Карваљо је пасовима из средине секао Барсину последњу линију и креирао убитачне контре. Управо после једног таквог проигравања португалског репрезентативца, Жуниор Фирпо је прошао по левом крилу и погодио за шокантних 0:1 на Камп Ноу.

Барселона је имала сјајну шансу за 1:1 преко Ленгела али је Пау Лопез чудесном парадом најавио узбудљиво вече на Камп Ноу. А потом је легенадарни Хоакин Санчез показао да је неуништив. Још једном је Фирпо пробио по левом крилу лопта је дошла до Теља на десном, а некадашња Барсина нада је као на тацни послужила Хоакина који не прашта.

Уследио је страшан притисак Барселоне у другом полувремену, неколико шанси и онда поклон од судије Лаоса. Арбитар који је пре неколико дана делио правду на Маракани између Црвене звезде и Ливерпула је поклонио Барси пенал у 68. минуту после театралног пада Ђордија Албе. Меси је погодио са беле тачке и закувало се…

Али Бетисов одговор је био страшан! Још једном је Тељо асистент, а погодио је Ђовани Ло Селсо који блиста ове сезоне на позајмици из Пари Сен Жермена. Додуше, голу је кумовала катастрофална реакција Тер Штегена.

А онда нови ветар у леђа Барселони! Видалов гол је признат после асистенције ВАР техноглоије. Чилеанац у тренутку постизања гола није био у офсајду, али јесте само неколико тренутака раније када је лопта дошла до асистента Месија. Било је очигледно да је Видал из офсајд позиције дошао у ситуацију да постигне гол, али судија то није тако видео.

Тада је изгледало да ће Барса сломити Бетис, али су Андалужани имали још један експресан и чудесан одговор. Прво је Ракитић искључен због грубог старта, а онда је некадашња нада шпанског фудбала Серхио Каналес погодио после још једног продора и асистенције невероватног Жуниора Фирпа.

Али још није било готово! У надокнади времена су Лаос и ВАР технологија признали још један сумњив гола. Међутим, није било времена да Бетис прокоцка предност и заслужено је однео три бода са Ноу Кампа.

Барса сада има само бод више од Атлетика и Алавеса.

ШПАНИЈА 1 – 12. КОЛО

Петак

Леванте – Реал Сосиједад 1:3 (1:0)
/Ћема 4 – Ернандез 73, Хуанми 77, Ојарзабал 83/

Субота

Ваљадолид – Еибар 0:0
Хетафе – Валенсија 0:1 (0:0)
/Парехо 79пен/

Атлетико Мадрид – Атлетик Билбао 3:2 (0:1)
/Томас 61, Родри 80 – Годин 90 – Вилијамс 36 и 64/

Ђирона – Леганес 0:0

Недеља

Алавес – Уеска 2:1 (1:1)
/Џони 41, Собрино 68 – Гомез 35

Барселона – Бетис 2:4

18.30: Рајо Ваљекано – Виљареал

18.30: Севиља Еспањол

20.45: Селта Реал Мадрид

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!