Прочитај ми чланак

ШОКАНТНА УТАКМИЦА У СОЧИЈУ! Крос у 95.минуту за победу Немаца! (ВИДЕО)

0

Репрезентација Немачке победила је селекцију Шведске са 2:1 у другом колу групе Ф Светског првенства

НЕМАЧКА – ШВЕДСКА 2:1 (0:1)

Стадион: „Олимпијски“ (Сочи). Судија: Шимон Марчињак (Пољска).

НЕМАЧКА: Нојер, Кимих, Боатенг, Ридигер, Хектор (од 87. Брант), Руди (од 31. Гундоган), Крос, Дракслер (од 46. Гомез), Милер, Ројс, Вернер.

ШВЕДСКА: Олсен, Лустиг, Линделеф, Грнаквист, Аугустинсон, Класон (од 74. Дурмаз), Ларсон, Екдал, Форсберг, Берг, Тоивонен.

ТОК МЕЧА

Друго полувреме:

90+5′: ГОЛ! Крос је стрелац за победу Немачке!

90+2′. СТАТИВА! Брант је одапео са 18 метара, али статива!

88′. Каква шанса за Немце! Центрирао је Крос, Гомез шутирао главом, али је Олсен лопту која је ишла под пречку скренуо у корнер.

83′. Одмах су запретили Швеђани, гранквист је шутирао главом, али је Нојер избацио у корнер.

82′. Црвени картон за Боатенга! Тачније други жути. Судија Марчињак је вероватно на асистенцију ВАР арбитра санкционисао Боатенга и показао му пут у свлачионицу!

81′. Вернер је пропустио велику прилику! Са седам-осам метара је шутирао преко гола.

80′ . Швеђани играју на контре, сада је могло да буде опасно за Немце, али еј берг ипак био у офсајду.

76′. Запретили су Швеђани после дуже времена. Форберг је после корнера ухватио волеј са ивице шеснаестераца, али је тукао право у Нојера.

70′. Немци опседају гол Шведске и велико је питање да ли ће Скандинавци издржати притисак. Гол виси у ваздху.

61′. Каква шанса за Ројса! Кимих је центрирао са десне стране, Ројс покушао атрактивно, петом да скрене лопту у мрежу, али је промашио цео фудбал!

56′. Велика прилика за Хектора, који се убацио из другог плана, шутирао, али је Олсен одбранио.

51′. Крос је извео слободан ударац, Милер је шутирао главом, али у спољни део мреже.

48′. ГОЛ! Први погодак Немаца на овом Мундијалу, стрелац је Ројс. Вернер је пробио по левој страни, Гомез је закачио лопту, а Ројс је све то пратио и матирао Олсена.

Лев прави још једну измену, уместо Дракслера на терену је Гомез.

Прво полувреме:

45+2′. Нојер је спасао Немце! Берг је шутирао главом после центаршута, али је Нојер врховима прстију извукао лопту из гола!

44′. Велика прилика за Шведску, Берг је одлично нашао Класона, али се у последњем тренутку испречио Хектор.

39′: Ударац Гундогана, одбранио је Олсен, у наставку прилика и за Милера, али на крају само корнер за Немце, после ког није било опасности за Шведску.

33′. ГОЛ! Шведска води, стрелац је Тоивонен! Погрешио је Ројс на средини терена, Берг је пресекао лопту, додао до Класон, а овај центрирао ка Тоивонену. Нападач Шведске се сјајно снашао и лобовао Нојера! Немци су на коленима, пораз значи елиминацију!

31′. Уместо Рудија, на терену је Илкај Гундоган.

25′. Повреда Рудија, којем доктори не могу да зауставе крварење из носа. Везиста Немачке се повредио после дуела са Тоивоненом.

18′. Опет прете Шведи, Лустиг је одложио до Берга, који је шутирао са пеналтика, али га је у последњем тренутку изблокирао Боатенг.

12′. Колосална прилика за Швеђане, Берг је избио сам пред Нојера, пратио га је Боатенг, мало му засметао, али је Берг превише чекао и на крају му је голман „панцера“ одбранио ударац.

9′. Добра акција Немаца, Ројс је побегао чуварима, заврнуо у средину, али је испред Вернера интервенисао Линделеф.

6′. Могло је да буде опасно по Нојера, Форсберг је преварио двојицу Немаца, али је потом мало повучен за дрес, мало је изгубио снагу и на крају су му одузели лопту.

2′. Велика прилика за Немце. вернер је прошао по левој страни, вратио до Дракслера, који је шутирао са пет метара, али је један шведски фудбалер са гол линије избацио лопту!