Прочитај ми чланак

ШОКАНТАН ПОРАЗ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ НА КРОВУ: Вождовац срушио црвено-беле, Партизан први!

0

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Вождовца са 3:2 (2:0) у утакмици 34. кола Супер лиге Србије, чиме су заостали за Партизаном у трци за титулу.

Црвено-бели после пораза на стадиону „На крову“ заостају три бода за црно-белима три кола пре краја шампионата Србије!

Звезда сада има 46, а Партизан 49 бодова. Звезда до краја дочекује Младост и Раднички, а гостује Јавору, док Партизан дочекује Вождовац и Младост, а гостује Радничком у Нишу.

Вождовац је повео аутоголом Анђелковића у 14. минуту, предност домаћина дуплирао је Дражић у 36. минуту, а Луковић је из пенала у 72. минуту смањио заостатак.

Тачку на И ставио је Срећковић у 88. минуту. Полетановић је у трећем минуту надокнаде ублажио пораз Звезде.

Вождовац је на полувремену имао велику предност, пре свега захваљујући грешкама Звездиних фудбалера, које су претходиле головима.

Андјелковић је код првог поготка неспретно интервенисао и преварио свог голмана, док је Дражић после соло продора савладао Филипа Манојловића, а после велике грешке Абрахама Фримпонга, који је на својој половини додао лопту противничком играчу.

Звезда је могла да поведе већ у првом минуту, али је Зоран Поповић одлично одбранио ударац главом Ненада Милијаша. Близу голу био је и Џон Руис у 34, када је голман домаће екипе поново одлично интервенисао.

Фудбалери Звезде су имали иницијативу током другог полувремена и била је офанзивна, што је Вождовцу оставило много прилика за контранападе, а домаћи играчи су пропустили две изгледне шансе.

Дражић је у 50. минуту био сам пред голом Звезде, али му је Манојловић одлично одбранио, док је домаћин у 65. имао контранапад три на два, али је Никола Ћирковић неометан промашио гол са пет метара.

Тренер црвено-белих је 62. минуту направио три измене. Уместо Срдјана Плавшића, Ричмонда Боаћија и Џона Руиса ушли су Предраг Сикимић, Срдјан Вујаклија и Марко Полетановић.

Звездини фудбалери су током другог дела имали неколико прилика, а гол су дали у 72. минуту, из пенала који је арбитар Лазар Лукић судио после прекршаја Тодора Петровића над Сикимићем.

Звезда је од тада имала много прилика, али је ипак примила трећи гол, после новог контранапада, када је Срећковић савладао Манојловића после много додавања испред казненог простора гостујућег тима.

Коначних 3:2 поставио је Полетановић лепим голом из слободног ударца у надокнади времена.