Прочитај ми чланак

СКУПЉАЧ ЛОПТИ “асистирао” за изједначење Тотехнема па прославио гол са Мурињом

0

Дечак поред терена, задужен за враћање лопте после изласка с терена, одиграо је значајну улогу у преокрету “певаца” и победи против Олимпијакоса

Фудбалери Тотенхема осигурали су у уторак увече, коло пре краја групне фазе, место у осмини финала Лиге шампиона, тако што су у Лондону, после преокрета савладали Олимпијакос 4:2.

фото: AP Photo

Пирејски клуб је шокирао “певце” и после 20 минута имао два гола предности, а једну од значајнијих улога у преокрету Тотенхема одиграо је и скупљач лопти почетком другог полувремена.

Наиме, у 50. минуту утакмице, пошто је претходно Деле Али крајем првог полувремена преполовио заостатак “певаца”, дечак поред аут линије је испратио акцију домаћина, пошто је лопта напустила игралиште брзо је покупио и вратио Оријеу, који је из аута упослио Лукаса за асистенцију усамљеном Кејну.

Колико важну улогу у изједначењу Тотенхема је одиграо дечак задужен за скупљање лопти показује и реакција Жозеа Муриња, који је Кејнов гол прославио са њим.

– Волим интелигентне скупљаче лопти, јер сам и сам био такав. Био сам фантастичан поред аут линије када сам био мали. Овај дечак је био фантастичан. Одлично чита игру, разуме је, направио је важну асистенцију. Он није ту само са гледа навијаче или рефлектор, он живи утакмицу и игра је такође – рекао је после меча Мурињо.