Прочитај ми чланак

Скандал на финалу Аустралијан опена ВИДЕО

0

Велики инцидент догодио се између поена за време финала Аустралијан опена, у којем играју Новак Ђоковић и Данил Медведев.

Српски ас је имао сет и брејк предносту у другом, који је такође добио (7:5, 6:2), те је грабио ка 18. гренд слем титули, односно деветом трофеју у Мелбурну.

А, ни немиле сцене на трибинама нису омеле Ђоковића да ломи отпор Медведева…

Наиме, између поена било је посла за обезбеђење, које је било приморано да избаци две девојке са трибина “Род Лејвер Арене”.

Иако се најпре појавила информација да се ради о особама у алкохолисаном стању ван свог места, у питању су биле демонстранткиње које су желеле да укажу на проблем са мигрантима.

Оне су гласним повицима и исписанима мајицама “захтевале” од власти у Аустралији да реше проблем и ослободе мигранте, односно да се оконча њихово обавезно задржавање.

Пажњу су свакако скренуле, повици су се затим чули и током поена, па је Ђоковић морао да понови сервис, али је нешто касније сигурно добио и други сет.

Како су се поменуте демонстранткиње, за тениске прилике понашале прилично неприкладно, морале су да напусте гледалиште и то после интервенције обезбеђења.