Прочитај ми чланак

СЕТИЛИ СЕ ДА СУ СРБИ Хрватска у шоку, фудбалери Динама славили уз коло и народњаке

0

У Хрватској се у четвртак увече прослављао велики, историјски успех загребачког Динама, али када су у јавност доспели снимци славља из свлачионице "модрих", био је то шок за многе - играчи су славили уз српске народњаке.

Победом над Спартаком из Трнаве од 3:1 у четвртом колу Лиге Европе, екипа из хрватске престонице је први пут после 48 година обезбедила „европско пролеће“.

Наиме, два кола пре групне фазе такмичења, Динамо има максималних 12 бодова у групи Д, Фенербахче га следи са седам, а Спартак Трнава са три и последњи Андерлехт са једним бодом, више немају шансе да спрече одлазак „модрих“ у нокаут фазу.

И, играчи загребачког клуба су тај историјски успех, на који се чекало скоро пола века, решили да прославе – уз српске народњаке. Заиграло се коло у свлачионици Динама, певало се „Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине“, што је песма Митра Мирића коју дугогодишњи први човек „модрих“, Здравко Мамић, сматра омиљеном, али су се чули и стихови Синана Сакића, „Трезан, а за себе не знам“.

„Коло и цајке… Загреб. Никад тога није било. Репка исто. Па ваљда ни у српској репрезентацији нема толко цајкаша колко овде. Ужас. Зове се Динамо ал то са старим Динамом и Загребом нема никакве везе“, гласио је један од коментара на хрватском порталу 24сата.хр.

„Чији је Динамо? Одакле је?“, питао се други, а било је и коментара попут „Сељаци“, али и оних који су се цитирањем стихова из песама придружили слављу „модрих“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!