• Почетна
  • СПОРТ
  • Шарапова: Срби су пуни енергије, обожавам њихове навијаче!
Прочитај ми чланак

Шарапова: Срби су пуни енергије, обожавам њихове навијаче!

0

Дају много подршке са трибина, што значи нама спортистима – одушевљена је Рускиња нашим навијачима које среће на турнирима широм света

Најлепше су тенисерке света, биле су на трону белог спорта, освајале највеће турнире на ВТА туру, имају армије обожавалаца и делују наизглед савршено.

Међутим, Ана Ивановић и Марија Шарапова би се радо мењале за поједине ствари, односно волеле би да имају нешто од ове друге, што су и откриле у разговору за италијанске медије.

– Марија има добре волеје и добро се истеже на мрежи. Нема лоптице коју она не може да стигне. То ми се баш допада код Шарапове – рекла је Ана, уз осмех на лицу. – Волела бих и да имам Маријину косу, да видим како би ми стајала. Плава и црна, да се заменимо.

Та идеја се скроз допала атрактивној Рускињи, са којом је наша тенисерка овог викенда играла егзибицију у Милану.

– Кад бих ја бирала шта је то код Ане што бих могла да имам, изабрала бих њене фанове. Волим српске навијаче. Срби су пуни енергије и ентузијазма кад бодре своје миљенике на терену. Дају много подршке са трибина, што значи нама спортистима. Руски навијачи су далеко традиционалнији. Само млако аплаудирају, ништа не раде – искрена је Маша.

Шарапова и Ана су се до сада среле седам пута у каријери на профи турнирима, а скор је 5:2 на страни Рускиње. Највећи окршај имале су у финалу Аустралијан опена, кад је гренд слем титула измакла из руку наше играчице (Ана јој узвратила у полуфиналу Гароса 2008).

– Нисмо се много раније виђале ван такмичења, али смо у Милану провеле доста времена заједно, и биле у прилици да се лепо упознамо. Ипак, конкуренција на такмичењу је велика и не даје нам прилику за неко дружење, али сигурно ћемо Ана и ја бити у бољим односима него досад – закључила је Марија.

 

(Новости)