• Почетна
  • ВИДЕО
  • Савићевић: Опет бих извређао „пургера“ усред Загреба! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Савићевић: Опет бих извређао „пургера“ усред Загреба! (ВИДЕО)

0

dejo-savicevic(Моцартспорт, фото: Танјуг)
„Није битно што сам све то рекао Хрвату усред Загреба. Рекао бих исто било коме и било где у сличној ситуацији * Видић је морао да игра за репрезентацију, али сад се напунио пара, па неће“, каже легендарни фудбалер Звезде и Југославије.

Легендарни фудбалер Црвене звезде и репрезентације Југославије Дејан Савићевић посебна је ставка за себе када су у питању дуели фудбалске репрезентације Хрватске и Србије, односно тада Југославије. Савићевић је 1999. пред меч у Загребу доспео у жижу популарности после свађе и вређања једног Загрепчанина, који га је, док је давао изјаву за холандску телевизију, вербално напао и рекао му да је говно.

Наравно, Савићевић је одрегаовао и извређао га и тако је настао неочекивано култни снимак, а између осталог завршио је у документарцу америчке медијске куће ЕСПН. Ипак, 14 година касније Дејо Савићевић је у интервјуу за “Моцарттспорт” открио да би исто реаговао и сада да му се то деси.

– Није битно што сам све то рекао Хрвату усред Загреба. Рекао бих исто било коме и било где у сличној ситуацији. Не може неко из чиста мира и без разлога да вас вређа! Још се на снимку не чује шта је све говорио – убице, злочинци, четници… Ма све и свашта – рекао је Савићевић.

Погледајте како је легендарни ас извређао “пургера”:

– Сад човек у таквој ситуацији помисли престаће, отићи ће, али он је наставио и наставио – прича даље Савићевић.

– Бар да је био нека сила од човека, него неки јадо од метар и 60! На страну то, ако је те 1999. ипак све прошло без инцидената, верујем да ће и сада.

– Тада је било одвратно што се тиче комплетне атмосфере око утакмице. Од аеродрома на сваких 200 метара стајао је војник или полицајац с ‘калашњиковим’, били смо заблиндирани. Испред хотела ниси могао да шеташ даље од 50 метара, агената и полиције било је на сваком спрату. Без везе се човек осећа у таквој ситуацији.

– Вероватно ће и сада бити слично. Мада сам сигуран да ће све протећи у најбољем реду и да ће набој спласнути – рекао је Савићевић.

НИ МИХА НИЈЕ ПЕВАО ХИМНУ
Бивши фудбалер Звезде је затим причао о Синиши Михајловићу као саиграчу, истакавши да није веровао да ће он некада постати тренер, јер је носио доста нервозе у себи.

-Искрен да будем, нисам мислио да ће да буду тренери, ни Миха ни Штимац. Ипак, људи се мењају с годинама. Знам какав је Миха био као играч – твродоглав, али топ играч, пар екселанс радник на терену. Имао је додуше неке своје мушице на скоро свакој утакмици, на полувремену, тренинзима… Доста нервозе је носио у себи. Због тога сам мислио да се неће бавити тренерским послом – истакао је Савићевић, а затим се осврнуо и на случај Љајић и певање химне Србије.
Фото: Тањуг

Фото: Тањуг

– Е сад, оно за певање химне… Не знам. Не могу да кажем да је то толико битно. Играо сам много пута за репрезентацију, нисам певао химну пола пута, а мислим да је ни Миха баш сваки пут није певао. Можда ће неко рећи није се осећао Југословеном, ово или оно… То је лаж. Ја сам је некада певао, а некада нисам. Некад сам се у току химне концентрисао и мотивисао да одиграм што боље. Није важно певати химну, већ бити прави на терену – искрен је бивши фудбалер Југославије.

ВИДИЋ СЕ НАПУНИО ПАРА ПА НЕЋЕ ДА ИГРА

Председник фудбалског савеза Црне Горе се на крају осврнуо на неиграње Немање Видића за селекцију Србије што је, по њему, велики хендикеп за нас.

– Мислим да је Србија мало урадила на дипломатском плану што се тиче Видића. Није требало да се дозволи да оде из репрезентације тек тако, са 30 година! Да он каже ‘мени је тешко, мени ово, мени оно’… Мислим да је то мало смешна прича и ту је Србија погрешила што није преко новинара направила већи притисак, да Видић мора да игра за репрезентацију.

– Када сам га ја ставио у национални тим са 20 година, што тада није одлучио да не игра за репрезентацију?! Тада му је она била потребна да игра, да би се продао и да би узео новац. Сада када се напунио пара… Ваљда та држава, каква год да је и ти људи, какви год да су, па не играш ти за њих, већ за Србију! У 30 година да кажеш да не можеш да играш за репрезентацију?!
Фото: Тањуг/АП

Фото: Тањуг/АП

– Што није рекао ‘ја нећу за Србију да играм’, па га ни ја не бих звао. А не овако када си напунио џепове новцем… Мислим да то није прави начин размишљања. Друго је када пређеш 32 или 33 године, као Станковић. Још је Видић на месту на којем се најмање трчи, где се играчи најмање троше. Дејан Станковић целог живота игра везног, трчи горе доле нон-стоп, скоро дупло више од Видића – директан је Савићевић.