Прочитај ми чланак

Саша Илић се мало више уморио?

0

Sasa-Ilic(Спортски журнал, фото: ФК Партизан)
Шеф стручног штаба Партизана Владимир Вермезовић, очито је задовољан резултатима тима у претходне три утакмице.

Он је истакао да је добро што је његова екипа пролећни део сезоне Супер лиге почела на најбољи могући начин, с обзиром да је у наредном периоду чека серија тешких утакмица.

– Направили смо старт који само може да се пожели, што је добро, јер смо претходних година мало штуцали у почетку. Увећали смо разлику у односу на ривале, међутим још ништа није готово, пошто нас после репрезентативне паузе чека серија тешких утакмица – рекао је Вермезовић у спортском центру Телеоптик у Земуну.

Партизан је у прва три кола другог дела сезоне у једној недељи победио Доњи Срем, БСК из Борче и Јагодину са седам датих и ниједним примљеним голом, а Вермезовић је својим играчима након последњег меча дао два дана одмора.

– Одиграли смо три утакмице за седам дана и оставио сам играчима мало простора да се одморе. Сви су здрави, осим Саше Илића, који се уморио мало више од осталих и имаће додатна два дана поштеде – казао је Вермезовић.

Нападач Партизана Марко Шћеповић још се налази под терапијама због повреде задње ложе, а Вермезовић је рекао да није његов проблем да ли ће бити спреман за утакмице које ће репрезентација Србије играти против Хрватске и Шкотске.

– Шћеповић је, као и Војислав Станковић још под терапијом и нећемо журити са њим. Да ли ће бити спреман за репрезентацију није мој проблем, него селектора Синише Михајловића, не знам колико су моје информације битне неким људима. Нисам се чуо са Михајловићем, нисам га видео, човек има свој систем рада и ја не желим да се мешам – рекао је тренер црно-белих.

Он је казао да су до сада за репрезентације позвани Александар Лазевски, Стефан Ашковски и Владимир Волков, а да се још чекају позиви из српског и бугарског Савеза.

Вермезовић је истакао да у његовом тиму постоји места за напредак у свим сегментима игре.

– Ми смо у другом полуврмену против Јагодине мало прикочилии, али не зато што смо хтели. Не замерам играчима, они су почетак полусезоне 100 одсто могућности и то је разлог што је Јагодина преузела иницијативу. Нисам приметио да је било панике, а да је било пресинга, било је.. Морамо и реализацију да подигнемо на виши ниво – истакао је Вермезовић.

Он је казао да је прво полувреме утакмице са Јагодином модел како би Партизан требало да игра у наставку сезоне.

– Партизан треба да игра као што је играо прво полувреме против Јагодине. Тимски дух је био на високом нивоу и тако треба да остане у будућности – рекао је тренер лидера првенства Србије.

Вермезовић је казао да су сви одласци играча из клуба били плански и да ће их бити и на лето.

– Процес ствартања тима још траје и то није нешто месец-два. Биће одлазака, можда и долазака, али окосница тима је ту. Ако буде нека мушка цифра што се тиче понуда, неће бити ником жао што је тај неко отишао – казао је Вермезовић.

Партизан 17. марта дочекује ОФК Београд у 19. колу Супер лиге Србије.