Прочитај ми чланак

Шампион убедљив у Јагодини

0

Jojic-2

– Стојковић одбранио пенал, убедљиво савладао Јагодину с 3:0 (1:0), остао на врху суперлигашке табеле и наговестио да је криза игре и резултата прошлост. Изванредни Милош Јојић и голман Владимир Стојковић креирали су десету победу Партизана у 12. дуелу с Јагодинцима, а пету на Градском стадиону. Домаћин ни у шестом сусрету против „црно-белих“ на свом терену није успео да постигне погодак, а укупно 11.

Покушао је Митошевић већ на истеку другог минута да матира чувара мреже нашег националног тима и Партизана, али се Стојковић бацио и маестралном интервенцијом избио лопту у корнер. На другој страни са дистанце је покушао и Живковић, али је лопта фијукнула поред леве стативе.

Остојић је у 32. направио велику глупост и омогућио Јагодини да дође у вођство. Лоше је проценио лет лопте и зауставио је руком у свом казненом простору. За најбољег српског арбитра Мажића није било никаве дилеме и потпуно оправдано је показао на белу тачку. Међутим, Дамјановић је прокоцкао ову велику прилику. Тукао је у доњи десни угао, а Стојковић направио нову бравуру, одбранио ударац и истакао кандидатуру за играча утакмице.

Само два минута касније кола домаћина кренула су у суноврат. Јојић је одузео лопту и силовито кренуо ка голу Јагодине. Ушао је у шеснаестерац, „изломио“ капитена домаћих Томића и сјајним шутем гађао и погодио супротну страну – 0:1.

Тек што је почео други део утакмице млађани Живковић се пожалио на повреду, па је уместо њега ушао Петровић. Готово у првом контакту с лоптом резервиста је преломио сусрет. Фантастично га је проиграо Јојић, а овај се наместио, прецизно циљао и постигао првенац у црно-белом дресу – 0:2.

Кренули су Јагодинци на све или ништа и добили ово друго. А, за то је поново био заслужан Стојковић, пошто је у 65. минуту одбранио ударац неометаног Живановића. На супротној страни Којић није био спретан у 79, па се истакао Ђуричић. У 83. Партизан је остао са играчем мање, јер је због другог жутог картона пре времена у свлачионицу морао Остојић. Али, већ у наредном атаку „црно-бели“ су стигли до најубедљивијег тријумфа на стадиону под Ђурђевим брдом.

Поново је Јојић био иницијатор напада, „навукао“ на себе противничке играче и луцидно упослио Којића, који је овог пута био прибран и натерао Ђуричића да и трећи пут вади лопту из мреже – 0:3.

Стадион: Градски. Гледалаца: 4.000. Судија: Мажић (Врбас). Стрелци: 0:1 Јојић (34), 0:2 Петровић (51), 0:3 Којић (84). Жути картон: Ђурић (Јагодина). Црвени картон: Остојић (Партизан) у 83. Надокнада времена: први део: 1 минут, други: 1.

ЈАГОДИНА: Ђуричић 7, Милинковић 6,5, Живановић 6,5, Томић 6, Пројић 6, Ранђеловић 6 (од 70. Цветковић -), Дамјановић 6, Ђурић 6, Арсенијевић 6 (од 83. Шушњар -), Митошевић 6,5 (од 53. Леповић 6,5), Пешић 7. Тренер: Додић.

ПАРТИЗАН: Стојковић 9, Обрадовић 6,5, Остојић 5, Станковић 7, Волков 7, Ђемба-Ђемба 6,5, Илић 7, Јојић 9, Нинковић 6,5 (од 69. Којић -), А. Живковић 6,5 (од 49. Петровић 7,5), Фофана 6 (од 76. Гулан -). Тренер: Рашовић.

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Милош Јојић (Партизан).

(Политика)