Прочитај ми чланак

Са Пинту се спрема за Партизан

0

trener-crvene-zvezde-rikardo-sa-pintu(Курир)

Тренер Црвене звезде Рикардо Са Пинту (40) сваког дана тренира између 45 минута и једног сата у клупској теретани код Михајла Бате Радуловића (62). Португалац је брзо пронашао заједнички језик с прекаљеним тренерским вуком за кондицију.

– Као фудбалер Рикардо Са Пинту је оперисао менискус и зато је неопходно да стално ојачава ногу. Не пропушта ниједан тренинг. Оно што се договоримо, испоштује, што само говори колико је велики професионалац. Верујем да ће се и фудбалери угледати на тренера и кренути масовније у теретану јер нам је физичка спрема врло лоша, а чекају нас много важне утакмице – рекао је за Курир Бата Радуловић.

Рикардо Са Пинту је већ на првом тренингу, а онда и током утакмица, задобио бројне звездаше својим односом према клубу и играчима.

– Прави је фанатик кад треба да се ради. Вредан је, радан, марљив. Уз то и господин. Могао бих да га вратим у фудбал и спремим за следећу сезону – закључио је уз осмех Звездин кондициони тренер.

Михајло Бата Радуловић вратио се у стручни штаб Црвене звезде, из којег је био искључен одлуком бившег тренера Александра Јанковића. Португалац је одушевљен знањем искусног кондиционог стручњака о припреми спортиста и опоравку повређених.

 

Вуковић и Рајковић на скенеру

Дете Црвене звезде Јагош Вуковић (24, 195), момак који је дебитовао код Валтера Зенге, могао би на лето као слободан играч да се врати на Маракану. Наиме, штоперу ПСВ Ајндховена уговор истиче у јуну, а клуб неће продужити сарадњу с њим. Црвено-белима би могао да буде интересантан и репрезентативац Слободан Рајковић (24, 191), који не игра за Хамбургер и на лето ће вероватно отићи у неки други клуб на позајмицу или бити продат.