• Почетна
  • СПОРТ
  • Са Пинто: Мало ко живи фудбалским животом као људи из Звезде
Прочитај ми чланак

Са Пинто: Мало ко живи фудбалским животом као људи из Звезде

0

Sao pinto7Црвена звезда је, после Александра Јанковића добила новог тренера у виду Рикарда Са Пинта.

Већ на првим тренинзима црвено-белих показао је да има велику жељу да преокрене ситуацију у тиму и посвети се освајању бодова који ће донети жељене резултате. Истакао је да мало ко живи фудбалским животом као људи из Црвене звезде.

На почетку, Португалац објашњава како је дошао у Београд.

– Све се брзо десило. Након последњег Звездиног пораза, дошло је до контакта. Имао сам само кратак састанак са челницима клуба и већ сутрадан сам радио са екипом. Хтео сам да доведем и своје сараднике, али је то било немогуће јер је клуб у тешкој финансијској ситуацији. Велики је то клуб, који је своја најбоља времена имао раних 90-их година прошлог века. Међутим, сада није добро. Желе да буду шампиони, али шесту годину у низу биће без титуле. Прави изазов представља сезона која следи. У њој ће главни циљ бити напад на трофеј шампиона – рекао је Са Пинто и додао:

– Само је 11 кола до краја сезоне, а Звезда је трећа, са 11 бодова иза Партизана. Од ове сезоне, људи су, укључујући и челнике клуба, већ дигли руке. Али, ја ћу се борити за сваки бод, у свакој утакмици. Морате да подигнете самопоуздање екипи која је помало уплашена, којој је баш самопоуздање ниско. Велика су очекивања, али је просечна старост играча тек око 20 година. Мало је ту искуства, али у неколико проведених сати са њима видео сам да су вољни да уче. Велики је све то изазов – рекао је Са Пинто за Мундо депортиво.

Нови тренер Звезде каже да је већ у првом контакту са клубом видео да људи у и око Звезде живе фудбалски живот са емоцијом.

– Узбудљиво је, ово је велики изазов. Нисам познавао никог у клубу, али сам рекао „да“ спортском директору Зорану Стојадиновићу, који је играо у Мајорки и Депортиву. Имам 40 година, тек почињем своју тренерску каријеру. Дошао сам у велики клуб, попут Спортинга, са огромном публиком и великим задацима.

Волим људе који живе фудбалски живот са емоцијом, људе који увек желе да побеђују. Људи су овде врло директни. Треба схватити са чиме се располаже и куда се крећете, ако сте одабрали праву путању. Ствари треба радити са амбицијом и уверен сам да можемо да остваримо нешто веома добро. Зато је важно да добро приведемо ову сезону крају како бисмо на прави начин ушли у следећу.

Са Пинто каже да нема проблема са комуникацијом.

– Говорим енглески, а ту је и преводилац. Капитен и многи играчи причају савршен енглески и добро се разумемо. Целог себе ћу дати за овај пројекат и нећу разочарати људе из овог клуба, који живе фудбалским животом као мало ко – закључио је Са Пинто.

(Фото: МН Пресс)