Прочитај ми чланак

РУСИ ОЧАРАНИ СРПКИЊОМ; Олга Даниловић: Не играм тенис да бих била модел

0

Новинаре је занимало и да ли је сада очекују обавезе према спонзорима и сликања, пошто је једна од лепших тенисерки, због чега није модел, а Даниловићева је захвалила на комплиментима и рекла да о томе не размишља

Српска тенисерка Олга Даниловић рекла је данас да је срећна због своје прве WТА титуле у каријери и да ће јој требати неколико дана да схвати шта је урадила.

„Не могу речима да опишем како се осећам. Јуче сам после пласмана у финале рекла да сам живела за тај тренутак, а још је бољи осећај што сам успела да победим и срећна сам“, рекла је Даниловићева после меча.

Олга Даниловић је данас освојила прву WТА титулу у каријери, пошто је у финалу турнира у Москви победила Рускињу Анастасију Потапову са 7:5, 6:7, 6:4.

Говорећи о противници, Даниловићева је рекла да је Потапова одлична тенисерка.

„Финале је било квалитетно, обе смо имале много винера и невероватних поена. Нису биле пресудне неке грешке, биле смо смирене, играле смо сваки поен као да се у претходном није ништа догодило, играле смо поен по поен и због тога је меч био сјајан. Све што дате, вратиће вам се“, навела је она.

Упитана о свом сервису и дуплој сервис грешки на меч лопти, српска тенисерка рекла је да је целе недеље радила на сервису.

„Данас су радили живци и све то што се догађало… Не на меч лопти, али у неким важним поенима мислим да сам сервирала добро. То није био мој најјачи сервис, али некако сам успела. Имала сам много дуплих сервис грешака, нисам сервирала како сам желела али је то на крају било довољно“, додала је она.

Даниловићева је играла квалификације, а у турнир је ушла као „лаки лузер“, због одустајања две тенисерке. Она је рекла да је била уморна, али да ни у једном мечу нема изговора, а посебно у финалу.

„За последњи меч увек мораш да даш више, али сам се држала“, рекла је 17-годишња српска тенисерка.

Даниловићева је навела да ће следеће године бранити титулу у Москви и захвалила је публици на подршци која је била велика, иако је играла против домаће такмичарке.

Упитана за наредне турнире, Даниловићева је рекла да мора прво да се одмори.

„Још не схватам шта сам урадила. Треба ми неколико дана да се смирим и да схватим да сам освојила WТА титулу“, рекла је она.

Она није желела да каже шта је рекла противници на крају меча, већ да ће то остати њихова тајна.

Новинаре је занимало и да ли је сада очекују обавезе према спонзорима и сликања, пошто је једна од лепших тенисерки, због чега није модел, а Даниловићева је захвалила на комплиментима и рекла да о томе не размишља.

„Не играм тенис да бих била модел, већ зато што је то мој живот, хвала вам на комплименту, али никада нисам мислила о томе на тај начин – навела је 17-годишња Српкиња.