Прочитај ми чланак

НАВИЈАЧИ БЕШИКТАША ИЗБОЛИ ГОСТА ИЗ МОСКВЕ: Рус показао три прста турским навијачима!

0

51_1000x0

У Турској гости нису безбедни. По ко зна који пут навијачи турских клубова направили су инцидент уочи спортског догађаја.

У среду увече, дан пре утакмице четвртог кола Лиге Европе између Бешикташа и московске Локомотиве, домаћи хулигани изболи су Руса који је дошао да бодри свој клуб. На срећу, иако је било много крви, убодна рана није била дубока нити је дошло до повреде неког виталног органа, па су лекари отпустили руског држављанина из болнице после указане помоћи. Турска полиција је саопштила да је истрага покренута. Док су га крвавог превозили у колицима, Рус је пред камером показао три прста, српски национални симбол, због којег је српски репрезентативац Душко Тошић, члан Бешикташа, такође на мети хулигана.

Није познато да ли је Рус упознат с овим случајем, али је свакако добро прошао ако се узме у обзир да су Турци неретко наносили повреде опасне по живот и прошле године убили навијача Црвене звезде Марка Ивковића пред меч с Галатасарајем у Евролиги. Убица је недавно осуђен на 25 година затвора. Пре 15 година, у Истанбулу су такође навијачи Галатасараја убили два навијача Лидса пред полуфинале УЕФА купа, а небројено пута су иницирали туче и каменовали аутобусе и с играчима и с туристима.

Извор: Ало