Прочитај ми чланак

РУКОМЕТ: Србија на СП – Разочарање или лекција?

0

Селектор репрезентације Србије има одговор.

Селектор српских рукометаша Ненад Перуничић рекао је да је вечерашња утакмица против Немачке много значила за његов млади тим и да је резултат лекција, а не разочарање.

Фотографија преузета са портала rss.org.rs

„Утакмица која је за младу екипу Србије много значила. Једно ново доказивање. Имали смо најјачу групу и то је за све нас био велики изазов. Свесни да стварамо нешто ново, нешто што сам желео да урадим, да променим стратегију и национални тим. Што се тиче карактера и огромног мотива, ту су момци били заиста на нивоу. Рекао сам им, никако разочарање, само лекција. Верујем да ћемо бити у скорије време још бољи. Упркос мојим спортским жељама, бићу реалан, овај тим је био комплетан само осам тренинга пре почетка такмичења“, рекао је Перуничић на конференцији за новинаре после утакмице.

Србија је завршила такмичење у групној фази Светског првенства поразом од домаћина Немачке резултатом 31:23.

Перуничић је честитао својим играчима, док је Немачкој пожелео много среће у даљем такмичењу.

Репрезентативац Миљан Пушица рекао је да екипа мора да научи из учешћа на светском шампионату.

„Важно такмичење за нас, наше искуство и напредак у будућности. Морамо да научимо из свега овога и да напредујемо, ментално и физички. Морамо да исправимо те ситне грешке. Из тога ћемо само напредовати како желимо“, рекао је Пушица.

Србија ће такмичење наставити у борби за пласман од 17. до 20. места, а први ривал биће јој Бахреин.

Пораз од Немачке – У разигравању од 17. до 20. места са Бахреином

Репрезентација Србије поражена је од селекције Немачке 23:31 (12:16) у утакмици петог кола групе А на Светском првенству у Берлину. Са победом, ремијем и три пораза, „Орлови“ су заузели пето место у групи и бориће се за пласман од 17. до 20. места у Копенхагену (СУБОТА, 18 ЧАСОВА).

Наредни ривал српских рукометаша је селекција Бахреина. У борби за пласман играће још селекције Аустрије и Аргентине.

СРБИЈА – НЕМАЧКА 23:31 (12:16)

Мерцедес Бенц Арена
Гледалаца – 14.000
СРБИЈА: Пушица, Воркапић 3, Орбовић , Вујић 2, Радивојевић 2, Ненадић, Илић 6 (4), Мошић 2, Илић В 2, Николић, Кукић 2, Милић 2, Марсенић 1, Обрадовић, Милосављев (три одбране и седмерац), Цупара 1 (7 одбрана)
НЕМАЧКА: Хајнефетер 10 одбрана, Волф, Генсхајмер 2, Лемке, Винчек 2, Виде 3, Пекелер 2, Вајнхолд, Штробел 1, Фет 2, Грецки, Земпер 2, Муше 5, Бом 3, Колбахер 4, Друкс 4
СЕМАФОР: 4:3 (8.) 7:7 (14.) 10:11 (22.) 11:14 (26.) 14:17 (37.) 16:22 (44.) 16:26 (49.) 20:26 (53.)

У гротлу „Мерцедес Бенц Арене“ у Берлину добро су се снашли „Орлови“ на старту дуела са домаћином. Започео је селектор Перуничић утакмицу са бековском тројком Мошић-Вујић-Милић, која је у пар наврата успела да надигра снажну немачку одбрану. Преко капитена Немање Илића повела је Србија у осмом минуту 4:3, а шансу да се добра игра у нападу још више капитализује спречавао је расположени Силвио Хајнефетер, који је полувреме завршио са осам одбрана.

Првим голом на Светским првенствима, млади 20-годишњи десни бек Металопластике, Милан Милић, изједначио је на 7:7 у 14. минуту. Имала је Србија прикључак и после гола Богдана Радивојевића за 10:11 у 22. минуту, када су се Немци преко Мушеа и Пекелера одвојили до одмора на +4, искористивши и бројчану предност на терену после два везана искључења у српском тиму (једно после неправилне измене).

Имали су Орлови шансу да преко Стефана Вујића дођу на -2 у 38. минуту, али је Силвио Хајнефетер одлично интервенисао. Пивотмен немачког тима Јаник Колбахер држао је домаћина у вођству са три везана гола (15:20, 42.). Понестало је идеје српском нападу, а са друге стране, ређали су се голови као на траци. Серијом 4:0, европски шампиони из 2016. године, дошли су до максималних + 10 (16:26).

Покушај немачке клупе да игром 7 на 6 повећа предност, осујећен је са три гола у празну мрежу Воркапића и Цупаре, а после поготка капитена Немање Илића резултат је био 20:26 у 54. минуту.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!