Прочитај ми чланак

Рубљов испрозивао Новака: „Лични договори не дају за право да се пређе граница“

0

Рубљов брани вакцинацију, иако је у децембру 2020. био изричито против ње

Руски тенисер Андреј Рубљов показао је лицемерје у једном интервјуу који је дао за домаће медије, тако што је „боцнуо“ Новака Ђоковића за вакцинацију!

Пети тенисер света, који је крајем децембра био заражен короном, крајем 2020. године је „на сва звона“ поручио да не би волео да се вакцинише уколико то од њега не буду захтевали, док је сада на неки начин испрозивао Ђоковића на ову тему.

На питање да прокоментарише ситуацију која се догађа са првим рекетом света у Аустралији, Рубљов је рекао:

– Ја нисам имао ни најмањих потешкоћа да уђем у Аустралију, јер сам вакцинисан. Ситуација са Новаком је веома конфузна и не знамо све детаље. С једне стране имамо савезни закон земље, с друге лични договор између Ђоковића и организатора турнира – поручио је Рубљов и додао:

– Међутим, лични договори не дају за право спортисти да пређе границу. Закон земље је закон! Нико од нас не би волео да се нађе у таквој ситуацији. Могу само да слегнем раменима и да се кајем што се прича о тим стварима, а не о тенису.

Рубљов иначе не може да се сусретне са Ђоковићем (ако Србин буде играо) све до финала АО, а медији истичу да ће у случају депортације Нолета доћи до одређених померања у жребу која ће одговарати Русу, јер ће он заузето место првог рекета света.