Прочитај ми чланак

РЕШЕНО Новак Ђоковић иде у Аустралију, налази се на списку играча! (ФОТО)

0

Све дилеме око тога да ли ће Новак Ђоковић играти на Аустралијан опену најзад су, чини се, распршене. Најбољи тенисер света је званично на списку играча за АТП куп, који ће се од 1. јануара играти у Сиднеју, што је потврдио и организатор. Самим тим, очекивано је да ће након тога продужити за Мелбурн, на први гренд слем у сезони.

На званичним странама АТП купа објављен је јутрос списак репрезентација које ће учествовати на том такмичењу.

А, листа од 16 земаља учесника се одређује према најбоље рангираном тенисеру из те државе. И то је такође потврда да ће Новак Ђоковић играти у Аустралији, јер да он није потврдио учешће, Србија не би ни могла да учествује на АТП купу!Иначе, састав репрезентације Србије је мало измењен у односу на Дејвис куп: нема на списку Миомира Кецмановића, а ту је Матеј Сабанов, специјалиста за дубл, који је до скоро заједно са братом Иваном бранио боје Хрватске.

И то је још један доказ да списак учесника није направљен генерички по АТП листи, већ да су селектори послали званичне саставе.

Остаје још да сам Новак Ђоковић званично потврди свој одлазак у Аустралију, али после ове вести око АТП купа, чини се да око тога више нема никакве дилеме.