Прочитај ми чланак

Реми Пиксијеве Србије и Јамајке у Јапану (ВИДЕО)

0

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је 1:1 (0:1) против селекције Јамајке на Кирин купу који се одржава у Јапану! Гол за "орлове", први у националном дресу, постигао је резервиста Страхиња Павловић у 61. минуту, док је вођство Јамајки донео нападач Вотфорда Андре Греј у 29. минуту.

Србија је у првом полувремену први пут запретила преко Јовељића у 26. минуту, затим је Иван Илић у 43. шутирао главом право у голмана Јамајке, да би поменути Јовељић и Терзић у надокнади времена одиграли сјајан дупли пас после ког леви бек „орлова“ није успео да проигра Гаврића.

Јовељић, Терзић и Гаврић су били тројица од седморице дебитаната који су почели меч. Поред њих, селектор Драган Стојковић одлучио се на поменутог голмана Николића и штопера Честића, као и Ивана Илића и Партизановог Немању Јовића.

Орлови су силом прилика, односно неиграњем великог броја стандардних првотимаца, почели меч у формацији 4-3-3, да би Пикси у наставку убацио Спајића, Павловића и дебитанте Макарића и голмана Марка Илића.

Истовремено је променио формацију на 3-5-2, Терзић је на левој страни продисао, а „орлови“ су из минута у минут стезали обруч око гола Јамајке.

Погодак за изједначење виђен је у 61. минуту! Павловић је најпре покушао левицом да матира Тејлора, лопта се одбила поново до њега, али је штопер Монака овога пута „тукао“ слабијом десном ногом и поцепао је мрежу Јамајке.

Србија је и после гола наставила да диктира темпо на терену, али је Јамајка била та која је до краја меча имала најбољу прилику. Стрелац првог гола Греј је побегао одбрани Орлова, међутим, није имао прилику да упути завршни ударац.

Павловић је пратио акцију, сјајно уклизао као последњи играч одбране и избио лопту пре него што је она требало да крене ка Илићу, и на тај начин је постао херој утакмице. Истовремено је спасио селектора Пискија првог пораза на клупи Србије. Подсетимо, Стојковић је водио Орлове до победа над Ирском и Азербејџаном, док је против Португалије било 2:2.

Вреди поменути и да је Србија у 90. минуту два пута претила, једном из слободњака, други пут је шут блокиран, а наредни меч на Кирин купу Орлови играју у петак против Јапана.

СРБИЈА – ЈАМАЈКА 1:1 (0:1)
(Павловић 61 – Греј 29)

Србија (4-3-3): Николић (М. Илић 46), Петковић (Вулић 74), Митровић, Честић (Спајић 46), Терзић, Гудељ, Грујић (Максимовић 64), И.Илић (Павловић 46), Гаврић (Макарић 46), Јовић, Јовељић.

Јамајка (3-4-3): Тејлор, Бел, Мур, Лов, Хардинг, Маријапа, Вилијамс, Фишер, Тургот, Ист, Греј.