• Почетна
  • СПОРТ
  • Реакције из Металца и Борца: Ако је интерес Србије 200 људи на стадиону Вождовца…
Прочитај ми чланак

Реакције из Металца и Борца: Ако је интерес Србије 200 људи на стадиону Вождовца…

0

Jelen-Superliga

(Вести)

Поводом новонастале ситуације и гашења једног од најстандарднијих суперлигаша, кулског Хајдука, фудбалском Србијом повеле су се озбиљне приче о томе ко би могао да добије место у елити.

Највеће шансе дају се Вождовцу, због пласмана у Првој лиги Србије и квалитета инфраструктуре, што је потврдио и Томислав Караџић. Међутим, по објављивању вести да би „змајеви“ могли у Супер лигу, огласили су се представници Металца и Борца.

„Пропозиције су јасне, а одлука је на Извршном одбору. Видим сад да је наводно Вождовац главни кандидат. Ако је интерес Србије да суперлигашки тим гледа, као и до сада, 200 људи, онда алал вера! Извршни одбор је имао јасне критеријуме у претходним случајевима, том логиком водио се и када је промовисао Нови Пазар у елиту. Гледајући тим и овога пута јасно је да место у елити заслужују или Металац или Борац. По свим логичним показатељима, у Супер лигу мора да напредује клуб из унутрашњости“, рекао је први човек Металца Драгољуб Вукадиновић за „Спортски журнал“.

Са друге стране, финансијер Борца Миленко Костић чека одлуку Извршног одбора „као запета пушка“.

„Ја не знам шта то други имају више и боље од нас. Размишљам фудбалски и никако другачије. Наравно, није ми драго кад сам чуо вест из Куле. Навијачима Хајдука од срца желим да у блиској будућности поново гледају тим у највишем рангу. Када је реч о Борцу, о традицији, имену и реномеу клуба је сувишно трошити речи. О организацији, стручном раду и квалитету играчког кадра такође. У клубу сам од средине деведесетих година прошлог века и не треба никога да убеђујем на какав је пријем и гостопримство наишао у Чачку“, рекао је Костић за „Спортски журнал“.

Он је потом и истакао разлоге зашто би Борац морао да добије место у елити.

„Борац је финансијски најстабилнији клуб у Србији, све обавезе измирује благовремено и због тога у овим тешким временима морамо бити срећни и поносни. Не желим, наравно да утичем на ничије одлуке, али Супер лига би са Борцем добила играчки, организационо и финансијски најстабилнији клуб“, закључио је Костић.