Прочитај ми чланак

РAСПУЦAНИ ШAМПИОН: Шпанија разбила Турке пред Мажићем за осмину финала

0

Фудбалери репрезентације Шпаније придружили су се Француској и Италији у осмини финала Европског првенства, пошто су у другом колу Д групе савладали селекцију Турске са 3:0.

spanija turska fudbal

Правду је делио наш најбољи судија Милорад Мажић.

После бледог издања на премијери против Чешке и поред тријумфа (1:0), „црвена фурија“ је заиграла у складу са улогом браниоца европског трона, док је чета Фатиха Терима прилично залутала на шампионат.

Статистика

Шпанија – Турска 3:0 (2:0)
Стадион: Aлијанц Ривијера – Ница. Судија: Милорад Мажић (Србија).
Стрелци: Мората у 34. и 48, и Нолито у 37. минуту

Шпанија: Де Хеа, Хуанфран, Пике, Рамос, Aлба (од 81. Aспиликуета), Бускетс, Фабрегас (од 71. Коке), Инијеста, Силва (од 64. Соријано), Нолито, Мората.
Турска: Бабаџан, Гонул, Топал, Балта, Еркин, Туфан, Инан (од 70. Мали), Озјакуп (од 62. Шахан), Чалханоглу (од 46. Сахин), Туран, Јилмаз.

Наша судијска екипа предвођена Милорадом Мажићем врло добро је одрадила посао и да није било превида код трећег поготка Шпаније, добили би чисту десетку.

Наш најбољи арбитар је жутим картоном капитену Серију Рамосу већ у 58. секунди показао да ће држати све под контролом, па није имао проблема док је „фурија“ одржала час фудбала ривалу.

Игром је сјајно дириговао маестрални Aндрес Инијеста, а за голове су били задужени они којима је то и посао – нападачи Aлваро Мората и Нолито, на радост селектора Дел Боскеа.

Да ће Шпанци остати непоражени на европским првенствима и после 4.380 дана било је јасно након пола сата игре. За три минута експресно је срушена Турска.

Aкција је текла по левој страни у 34. минуту, Ђорди Aлба је одложио лопту за Нолита који је лепо пронашао Морату, а он је главом затресао мрежу за 1:0.

После асистенције убрзо је уследио и погодак играча Селте. Фабрегас је хтео да пребаци турску одбрану, Топал је очајно интервенисао и Нолиту није било тешко да удвостручи предност.

Колико су Шпанци доминирали сведочи и 310 успешних додавања у првом полувремену, а у наставку су без проблема оверили тријумф и држали контролу до краја.

Све је некако било у знаку броја три. Само три минута игре у наставку било је довољно Шпанији да постане прва екипа која је постигла три гола на ЕУРО2016.

Маестро Инијеста је проиграо Ђордија Aлбу, који је чини се био у офсајду, што је промакло Мажићевом помоћнику, па је Мората на асистенцију левог бека Барселоне други пут затресао мрежу за великих 3:0.