Прочитај ми чланак

Рашовић: Нинковић неће каљати име Партизана!

0

sp-Ninkovic-Uzice_620x0(Вечерње новости)

Разговараћу с људима из клуба и тражићу да се драстично новчано казни -истакао је тренер црно-белих после новог испада младог фудбалера у Ужицу.

Поново је Никола Нинковић на негативан начин скренуо пажњу на себе. Талентовани фудбалер Партизана очигледно има критичан проблем с понашањем, а његови танки живци и лоши манири сада могу скупо да коштају и екипу. Нинковић је због необузданих приговора судији Милораду Мажићу у Ужицу зарадио црвени картон када је меч већ био завршен и сигурно ће пропустити дуел с ОФК Београдом, а можда и дерби с Војводином!

ХРОНОЛОГИЈА НИКОЛИНИХ ИСПАДА

30. мај 2012. – На мечу омладинске реперезентације у Новом Саду повађао се с Митровићем око извођења пенала, а затим гестикулирао према публици која му је звиждала.
16. октобар 2012. – Иницирао општу тучу на мечу младих селекција Србије и Енглеске у Крушевцу, због чега је од стране ФСС кажњен с годину дана ван националног тима.
10. новембар 2012. – Вермезовић га изоставио из тима за меч с Радничким 1923 јер је закаснио на вечеру екипе.
2. фебруар 2013. – С Митровићем кажњен од стране тренера Вермезовића са 500 евра због расправе са судијом против Адмире.
2. март 2013. – Вермезовић га изоставио из тима за меч с Доњим Сремом јер је дошао на спавање у СЦ Телеоптик после поноћи.
6. март 2013. – На пријатељској утакмици оштро стартовао на играча Земуна, а затим покушао и физички да се обрачуна с њим. Судија тражио да га одмах замене.
1. септембар 2013. – Ушао у вербални конфликт и псовао навијаче Партизана који су били незадовољни његовом бледом игром против Рада. После тога плакао на клупи.
14. септембар 2013. – Због вређања судије Мажића добио црвени картон по завршетку меча.

Због свега што се догодило после суботњег меча и што је евидентно бацило сенку на победу Партизана над Слободом (2:1), тренер Вук Рашовић затражиће од управе да 18-годишњи фудбалер необузданог темперамента коначно буде адекватно кажњен.

– Разговараћу с људима из клуба и тражићу да се Нинковић новчано казни. Драстично! То до сада нисам радио, али сада хоћу јер сам га и у полувремену упозорио на понашање. Ово више не сме да се дешава – каже Рашовић.

Нинковић је током првог полувремена грубо и без разлога стартовао на играча Слободе који се претходно ослободио лопте, што је судија Мажић санкционисао картоном. Најбољи српски судија отрпео је затим протесте младог играча, али му јасно поручио да дугачак језик више неће толерисати.

Рашовић је видео ка каквом епилогу води ситуација, па је превентивно извео Нинковића из игре. Али за усијану главу очигледно не би била довољна ни кофа ледене воде, па је после меча почео да вређа Мажића! Арбитар је “испунио обећање” и показао црвени картон дечаку који изгледа мисли да баш све сме да ради и да баш са сваким може да се обрачунава.

– Због Нинковића ћемо сигурно имати проблема са саставом екипе, али то је и шанса за друге играче да добију и искористе шансу. А што се њега тиче, најтежа казна ће му бити то што ће изгубити место стандардног. Нећу дозволити да било ко, па ни и он, каља име Партизана – јасан је Вук Рашовић.

Сада су на потезу и Партизан и Дисциплинска комисија ФСС, који не смеју да имају пардона према играчу који је за две године међу професионалцима забележио више свађа, вређања и испада него голова и конкретних доприноса победама Партизана.