Прочитај ми чланак

Припреме за хуманитарни дерби

0

fk-crvena-zvezda-partizan-22

Потпредседник Црвене звезде Славиша Кокеза рекао је да ће тај фудбалски клуб предложити „вечитом“ ривалу Партизану одигравање хуманитарне пријатељске утакмице у Бечу за настрадале у поплавама у Србији.

– Несрећа која је задесила наш народ представља обавезу нашим спортистима и клубовима да помогну. Као потпредседник Звезде предложићу руководству Партизана да наша два тима одиграју пријатељску утакмицу почетком јула у Бечу- рекао је Кокеза агенцији Бета. Према Кокезиним речима, комплетан приход од продаје улазница за први „вечити“ дерби који би се одиграо ван Србије био би уплаћен као помоћ страдалим подручјима у поплави и обнови кућа.

– Разговарао сам са руководством града Београда које је изразило жељу да у контакту са руководством Беча обезбеди да за ову утакмицу бесплатно добијемо стадион, а Беч је град у коме после Београда живи највише наших сународника – навео је потпредседник црвено-белих.

Он је истакао верује да би одзив за утакмицу био веома велики.

-Верујем да би одзив наших сународника на ову утакмицу био веома велики и да бисмо скупили заиста много новца за помоћ. Како је рекао, Партизан и Звезда ће у том периоду бити на припремама у Словенији, па би њихов међусобни сусрет био и добра провера пред почетак европских квалификационих такмичења.

– И Партизан и ми ћемо тада бити на припремама у Словенији, та пријатељска утакмица може да буде добра провера за оба клуба пред почетак јулских европских дуела – казао је Кокеза. Звезда ће за ову идеју тражити подршку Фудбалског савеза Србије (Фш), од кога се очекује да обезбеди подршку аустријског националног савеза и Европске фудбалске уније (УЕФА)

(спортал)