Прочитај ми чланак

Прича о најскупљем играчу Астон Виле: Са 14 постао отац, има једну ногу краћу …

0

Невероватна прича Бразилца Веслија Мораеша

Астон Вила је за рекордних 25 милиона евра довела нападача Веслија Мораеша из Клуб Брижа и навукла скепсу навијача. Међутим, после осам кола бразилски нападач на свом конту има четири гола и једну асистенцију, а иза себе живот који га уопште није “мазио“.

Foto: (AP Photo)

Тежина живота Веслија је задесила већ са девет година када му је преминуо отац.

– Било је тешко јер смо остали моја браћа, мама и ја. Мајка је радила и није јој било тешко издржавати неколико деце. Кад год завршим тренинг назовем је, она је учинила све како би постао играч – рекао је емотивно Весли.

Невероватно звучи, али Весли Мораеш је већ са 14 година постао отац. Добио је сина који га је, како сам каже, натерао да и пре пунолетства много брже сазри.

– Био сам млад, заломило се дете – кроз осмех прича бразилски нападач о томе.

Иако је то био шок за младића, две године касније постаје отац по други пут.

– Кад се родило друго дете рекао сам себи: Ок , сад мораш да успеш, мораш да постанеш професионалац. Учинио сам све да постанем играч, да зарађујем и да моји клинци имају оно што ја нисам имао – рекао је нови нападач Астон Виле који је данас идол у очима навијача тог клуба.

Био је на проби у Алетико Мадирду, није прошао, а тренинзи му нимало нису били лаки.

– Помало сам се бојао Дијега Коште, Миранде и Раула Гарсије. Био сам дете тада, али било је невероватно – истиче 22-годишњи Весли.

Дуго се тражио јер није имао никога да га ’’погура’’ мало, а у једном тренутку скоро је одустао од фудбала и размишљао је да пронађе неки други посао.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nada melhor que está em boa companhia. #Mozão❤️❤️

Објава коју дели Wesley Moraes (@wesleymoraes07) дана

– Ишао сам у Француску, па у Словачку, променио шест тимова, али нико ме није хтео. Ипак, дали су ми прилику у Тренчину. Било ми је тешко првих неколико недеља, јер је било јако хладно, снег је падао прва три месеца. Дошао сам из Бразила и никако нисам могао да схватим зашто су температуре тако ниске – присећа се млади Бразилац.

Фудбалске вештине никада нису биле спорне, али физичке… Весли има десну ногу краћу за три центиметра међутим, са таквим хендикепом играо је и чувени Гаринча.

– Навикао сам се. Откад знам за то, не осећам никакве болове. Ваљда ми никад неће сметати – истакао је Весли Мораеш.

Након годину дана игрању у словачком клубу Тренчин, Весли са 19 година, за милион евра прелази у Клуб Брижа.

За четири сезоне у Белгији одиграо је 130 утакмица и постигао је 38 голова уз 14 асистенција.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Há 6 anos nascia você filha, um amor incondicional hoje no seu dia queria te desejar tudo de bom que Deus possa te iluminar e te dar muita saúde,paz,sabedoria eu só tenho agradece a Deus por ter você em minha vida te muito filha feliz aniversário !!! 🎉🎂🎈

Објава коју дели Wesley Moraes (@wesleymoraes07) дана

Помало изненађујуће повратник у Премијер лигу Астон Вила решава да за њега издвоји читавих 25 милиона евра и тако га начини најскупљим играчем у историји клуба. Навијачи су били скептични, али брзо их је уверила да има квалитет за њихов клуб.

Први гол је постигао на трећем мечу против Евертона у победи од 2:0, потом је уследио гол и Арсеналу за водство Виле, али су Тобџије на крају преокренуле и победиле, да би експлозију показао против највећег изненађења досадашњег шампионата екипе Норича. Убедљиву победу од 5:1 отворио је управо Весли са два гола у првом полувремену и још једном асистенцијом у другом.

Астон Вила наредни меч игра против Брајтона код куће 19. октобра.