Прочитај ми чланак

Прелазни рок: Арпи и Руси купују европски фудбал

0

kristijano-ronaldo-dmitri-ribolovljev-monako-celsi-prelazni-rok-transferi-1369693578-316819(Курир)
У предстојећем летњем прелазном року клубови у Европи потрошиће убедљиво највише пара у историји, тврде финансијски стручњаци на континенту! Фудбалска пијаца отвара се првог дана јула и трајаће до 1. септембра, а процењује се да ће клубови пет најјачих лига на континенту за 62 дана потрошити више од пет милијарди евра.

Прелазни рок још није ни почео а европски великани већ су спискали 500 милиона евра на појачања. Наиме, мегатрансфери Нејмара, Марија Гецеа, Џејмса Родригеса већ су завршена на ствар и чека се само 1. јул да поменути ставе потпис на уговор. Таква увертира само потврђује да ће овај прелазни рок бацити у сенку све досадашње, а очекује се и да ће овог лета бити срушен и рекордни трансфер Кристијана Роналда из Јунајтеда у Реал за 94 милиона евра.

Стручњаци кажу да су главни разлози за велико расипништво очајне сезоне најбогатијих клубова Европе, али и улазак нових богаташа у свет фудбала.

– Монако је већ постао хит прелазног рока. Клуб је преузео руски милијардер Риболовљев и спреман је да потроши стотине милиона да „кнежеве“ врати у врх европског фудбала. Ни катарски шеици из ПСЖ неће седети скрштених руку, а уз реформе у Ситију, Челсију, Бајерну, Реалу, Барселони, чека нас најлуђи прелазни рок до сада – каже саветник магазина Форбс Метју Фертајл.