Прочитај ми чланак

Вучић поново орочио Владу Србије: Ево колико ће трајати нови кабинет Ане Брнабић

0

Председник Србије Александар Вучић поново је орочио мандат нове владе. Према његовим речима, трећи кабинет Ане Брнабић најдуже ће трајати до идуће зиме.

Након седнице Главног одбора и Председништва СНС на којима се расправљало о кадровским решењима нове Владе Србије, Вучић се обратио окупљенима у МТС дворани и пре него што су откривена имена нових министара рекао да влада поново неће имати пун мандат.

FOTO: Printscreen

„У овим условима смо се трудили да направимо владу која ће да презими ову зиму и можда следећу зиму и то је то. И онда ће доћи до темељнихјих промена, од чел авладе па надаље. Као што после тога долази до промена и на месту председника републике и све остало, а оно што је за нас важно то је да показујемо да имамо добре људе, да се боримо за људе и да водимо Србију на најбиољи начин. Морамо да осигурамо да нас најбољи наследе, неки мисле да морају да дођу из неких других странака, Уопђште не морају, на народу је о томе да одлучује. Ми морамо да се понашамо одговрно и да се разликујемо од других. Јер то долази наш ред. А по чему то?“, рекао је Вучић и додао:

„У складу са тим пред нама су велики изаузвови. Изазов број један Косово и Метохији, цела Влада мора да има јединствен став по том питању. Питање број два биће притисци по питању спољне политике, нико не жели да разуме нашу позицију“.