Прочитај ми чланак

Прекинута сезона у НБА лиги због корона вируса, Руди Гобер заражен

0

Управа НБА лиге прекинула је у ноћи између среде и четвртка сезону због епидемије корона вируса.

Утакмица Јуте и Оклахоме требало је ноћас да се одигра, али је отказана пошто је играч Јуте Руди Гобер заражен новим вирусом. Неколико минута после те објаве одлучено је да се прекине сезона најјаче кошаркашке лиге света.

Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanćez

Градски челници Оклахоме навели су да навијачи који су били у хали нису под ризиком, већ само особе које су биле у близини Гобера, који није био у хали, пошто се вирус преноси капљично.

Оклахома је саопштила да су тестови њених играча негативни на корона вирус и да је клуб пратио све смернице здравствених власти.

Ситуација се у први мах чинила нормално, објављене су прве петорке и играчи је требало да изађу на терен. Званичници и судије су затим разговарали, а играчи су се вратили у свлачионице. Маскота Оклахоме је забављала публику у хали, али је 35 минута после предвиђеног почетка саопштено да је утакмица отказана.

У НБА лиги ноћас су одигране четири утакмице: Далас је победио Денвер са 113:97, Филаделфија је била боља од Детроита са 124:106, Шарлот је победио Мајами са 109:98, док је Њујорк после пордужетка победио Атланту са 136:131.

Осим Јуте и Оклахоме ноћас није одигран ни дуел Сакрамента и Њу Орлеанса.