Прочитај ми чланак

ПРЕД УТАКМИЦОМ СА ШВАЈЦАРСКОМ: Људи, пустите Шаћирија, хајде да играмо фудбал!

0

Репрезентација Србије у сјајној атмосфери започела је Мундијал, све је на још виши ниво подигнуто после победе над Костариком (1:0), па се поставља питање због чега све то кварити пред дуел са Швајцарцима стављањем акцента на ствари које немају много везе са фудбалом.

У реду, Шаћири је још пре доласка у Русију покушао да нас испровоцира, али то само говори о њему и нема потребе наседати на то, бавити се изгледом његових копачки, или чиме год већ.

Данас је пред новинаре у Светлогорску изашао наш репрезентативац Лука Миливојевић који им је свима скренуо пажњу да не жели да размишља ни о каквим провокацијама.

„Ми ћемо дати све од себе, жељно ишчекујемо ову утакмицу. Не знам које су то нефудбалске ствари и провокације спремили, али ми смо искусни и нећемо на то наседати. Ту је и ВАР технологија, која нам може бити од помоћи“, изјавио је Миливојевић, а преноси РТС.

Такође, исти извор наводи и да је Миливојевић нагласио да Шаћирија не познаје лично, да га је срео „два пута када су играли Кристал Палас и Стоук у Премијер лиги и да није причао са њим о овом мечу“.

О кадровској ситуацији у нашем националном тиму пред меч са Швајцарском у петак говорио је помоћник селектора Љубиша Ранковић и пренео добре вести.

„Спајић је имао мању дисторзију зглоба и он ће бити спреман, Лука такође. Сви су у погону и биће спремни за утакмицу у петак“, изјавио је Ранковић и додао да су се у стручном штабу “припремали све могуће опције и тактичке замсли противника“.

Утакмица између репрезентација Србије и Швајцарске игра се у петак у Калињинграду, с почетком у 20 часова.