Прочитај ми чланак

ПРЕД ГРУЗИЈУ Муслин објавио списак: Не зависимо од других!

0

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин изјавио је данас да је направљена таква екипа да више не зависи од противника, већ само од своје игре, и да све више верује у групу играча које позива.

„Направили смо такву екипу да више не зависимо од противника. Ако будемо играли на свом нивоу, не би требало да буде проблема. Али, свакако ће бити тешко. Да ме нешто плаши, не бих се прихватио ове дужности. Све више верујем у ову групу, веровао сам од првог дана. Очекујем да се понашају и играју као до сада, и још боље“, рекао је Муслин приликом објаве списка играча.

ФOTO: Фудбалски савез Србије – званична веб презентација

Србија ће 24. марта гостовати Грузији у петом колу Групе Д квалификација за Светско првенство у Русији.

Муслин је истакао да није велики проблем то што много репрезентативаца није стандардно у клубовима.

„Тај проблем имамо од почетка, али и није неки проблем јер играју максимално за репрезентацију. Недовољна минутажа у клубовима се није осетила и надам се да ће тако бити и убудуће. Играч са мањом минутажом је способан да једну утакмицу одигра на високом нивоу“, рекао је селектор.

Муслин је позвао двојицу дебитаната, нападача Партизана Уроша ЂурЂевића и крилног фудбалера Франкфурта Мијата Гаћиновића, иначе младе репрезентативце Србије.

„ЂурЂевић је играч који нам фали. Својим головима и понашањем се наметнуо. Гаћиновић већ другу сезону игра стандардно у једном од најбољих првенстава. То је тип играча који нама треба“, казао је Муслин.

Муслин је открио да је заинтересован за нападача ПАОК-а Александра Пријовића, али да још није добијена дозвола Светске фудбалске федерације (Фифа).

„Прво је играо за српску па за швајцарску репрезентацију. Тражили смо дозволу Фифе, али је још нисмо добили. Он може да буде тип играча који би нам одговарао“, рекао је селектор репрезентације Србије.

На списку се уместо штопера Матије Настасића нашао Јагош Вуковић, а селектор је рекао да на том месту има више могућности, посебно због тога што Александар Коларов игра ту позицију у Манчестер ситију, тако да одсуство Настасића не би требало да се осети.

Позван је и Љубомир Фејса, који због повреде није играо за Бенфику. Муслин је казао да „не би требало да буде проблема“ што се њега тиче, да тренира нормално и да би већ предстојећег викенда треба да буде у тиму.

Муслин је рекао да још не зна да ли ће против Грузије бранити Владимир Стојковић или Предраг Рајковић.

Селектор је истакао да му је у исто време криво и драго што се млада репрезентација Србије пласирала на Европско првенство, јер би позвао још играча из тог тима.

„Можда би могло да буде још неколико играча из младе репрезентације, али нећу још да их много зовем, јер имају новог селектора који мора да се навикне на њих. Зато нисам инсистирао на томе. Ако буде неких повреда, можда ћу тада, пошто се млада окупља када и ми. Драго ми је што су се млади квалификовали на Европско првенство, али ми је жао јер је у А тиму могло да буде места за још неког. Врата су отворена свима, нарочито младим репрезентативцима који су резултатима заслужили пажњу“, рекао је Муслин.

Упитан да ли ће утакмица против Грузије, којом се завршава први круг квалификација, бити пресудна, Муслин је навео да ће бити веома важна, као и свака квалификациона.

„Завршава се јесењи део првенства“, рекао је Муслин уз осмех.

„Веома је важна, као и свака прва следећа. Можда се стиче утисак да је Грузија аутсајдер, али имају мало бодова у односу на квалитет утакмица и број шанси на свим утакмицама. Играју одлично против фаворита и могу да изненаде било кога. Можда једина репрезентација која може да изгуби бодове од Молдавије“, додао је селектор.

Муслин је навео да су репрезентативци Грузије „изузетно талентовани“, али недисциплиновани.

Репрезентативци Србије ће се окупити у понедељак, 20. марта у Старој Пазови, док ће се утакмица играти четири дана касније у Грузији.

Србија после четири утакмице заузима друго место на табели са осам бодова, два мање од Ирске, а два више од Велса. Грузија је пета са два бода.

Списак:

Голмани: Предраг Рајковић (Макаби Тел Авив), Владимир Стојковић (Нотингем Форест), Александар Јовановић (Архус).

Одбрана: Бранислав Ивановић (Зенит), Александар Коларов (Манчестер Сити), Никола Максимовић (Наполи), Јагош Вуковић (Коња), Антонио Рукавина (Виљареал), Стефан Митровић (Гент), Иван Обрадовић, Урош Спајић (Андерлехт).

Средина терена: Лука Миливојевић (Кристал Палас), Душан Тадић (Саутемптон), Љубомир Фејса (Бенфика), Немања Радоја (Селта), Немања Матић (Челси), Љубомир Фејса (Бенфика).

Напад: Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Александар Митровић (Њукасл), Лазар Марковић (Хал), Андрија Павловић (Копенхаген), Филип Костић (Хамбург), Урош ЂурЂевић (Партизан), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт Франкфурт).

Утакмица између Грузије и Србије игра се 24. марта у Тбилисију на стадиону „Борис Паичадзе.