Прочитај ми чланак

ПРАВО РЕШЕЊЕ ЗА ПАРТИЗАН? “Гробари“ би га дочекали раширених руку!

0

Још увек је неизвесно ко ће водити црно-беле од наредне сезоне, како у улози председника клуба, тако и у улози новог шефа стручног штаба. Неких наговештаја ипак има...

Крај протекле сезоне био је прилично неуспешан за екипу Партизана, црно-бели први пут после 19 година нису успели да се пласирају у финале домаћег плеј-офа пошто их је ФМП “глатко“ у две утакмице елиминисао у полуфиналу.

Неколико дана касније, клуб је напустио плејмејкер Вилијам Хечер, затим тренер Александар Џикић, а онда и председник клуба Никола Пековић.

Ни за једног од њих још увек није пронађена замена, а када их буде, за очекивати је да ће стизати обрнутим редоследом – од председника, преко тренера, ка играчком кадру.

Зато је ових дана у медијима и најактуелније питање избора новог председника Партизана. Помињали су се поједини бизнисмени којима је понуђено да уђу у клуб, али су они, према последњм информацијама то одбили, па су се црно-бели окренули нашем прослављеном кошаркашу и великом Партизановцу – Дејану Бодироги!

На ту тему данас пише “Информер“, према чијим сазнањима је управа Партизана понудила Бодироги да преузме највишу функцију у клубу, али да он још увек није одговорио због обавеза у ФИБА, где је постављен за председника комисије за такмичење.

Нема сумње да би његов избор изазвао одушевљење великог броја присталица црно-белих, а један од оних који би га оберучке дочекао, јесте и легендарни кошаркаш Партизана Горан Грбовић, који “моли Бога“ да у Хумску дође Бодирога.

“Дај Боже да Дејан размишља о повратку у клуб. То би била најбоља ствар за Партизан“, изјавио је Грбовић за “Информер“, уз опаску да је Бодирога неко ко има свој став и ко не подлеже манипулацијама.

Он се осврнуо и на предлоге да би Партизан требало што пре да се приватизује и никако се не слаже са том идејом.

“Сматрам да би клуб требало да води бивши спортиста који има искуство и који зна да направи систем, као што су то урадили Предраг Даниловић и Душко Вујошевић. Приватизација може само да нашкоди клубу.

Шта ће се десити ако неко ко је купио Партизан одлучи да више не улаже паре у њега? Може само да се угаси“, поручио је Грбовић, уз негодовање и у вези са потенцијалном фузијом са Динамиком.