Прочитај ми чланак

Познати спортисти: Ко за кога навија нa дербију

0

derbi1_1368040666_670x0(Новости)
Најбољи српски тенисери и тенисерке пратиће вечити фудбалски дерби и навијати за свој клуб. Ђоковић: Надам се најбољем. Троицки: Кидамо Звезду.

Вечити дерби између Црвене звезде и Партизана није само магнет за фудбалске фанатике, већ и за наше најбоље тенисере и тенисерке. И међу њима постоје поделе на “звездаше” и “гробаре”, пецкања су веома честа, посебно међу играчима, док се девојке труде да буду дипломате када говоре о навијачким страстима.

Тек, рачунајући Новака, Виктора, Ану, Јелену и Бојану, однос је 3:2 за Партизан, а ако се томе дода и “црно-бели” Зимоњић предност екипе из Хумске улице се повећава на 4:2.

– Кидамо Звезду у дербију! Сигуран сам у нашу победу. Иако нам је довољан и нерешен резултат, Партизан ће славити. Биће то шест година туге наших ривала – “прогнозирао” је велики “гробар” Троицки, у помало острашћеном стилу.

Са друге стране, Новак је био знатно одмеренији у најавама меча.

– Зна се за кога навијам. Надам се најбољем. То је све што могу да кажем – објаснио је “звездаш“ Ђоковић, не желећи да даје бомбастичне изјаве.

Јанковићева је, такође, црвено-бела, као противтежа “ривалкама” Ани и Бојани.

– Навијам за Црвену звезду. Увек је тако било. Али пошто сам спортиста, само бих поручила: нека победи бољи тим!

Ивановићева се, међутим, нада тријумфу Партизана.

– Волела бих да Партизан победи. Одрасла сам у том клубу и цела моја породица је уз црно-беле. Нека тријумфује мој тим у суботу.

Јовановски се у потпуности сложила са тим.

– Навијам за Партизан, играла сам тенис у том клубу и нелогично је да се надам било чему другом осим победе црно-белих. Једина сам у мојој породици која је уз овај клуб, јер су сви остали “звездаши” – рекла је кроз смех Бојана.