• Почетна
  • СПОРТ
  • Познати прогнозирају – Др Неле Карајлић: Фали Батица да хвата за јајца
Прочитај ми чланак

Познати прогнозирају – Др Неле Карајлић: Фали Батица да хвата за јајца

0

mirkovic_620x0(Курир)
Неле прижељкује репризу меча из 1999. године, кад смо ремијем избацили Хрвате с Европског првенства.

Оптимисти!
Фудбалска репрезентација Србија данас неће изгубити од Хрватске на Максимиру, барем тако прогнозирају наше познате личности. Најоригиналнији је био музичар Неле Карајлић, који се присетио последњег окршаја ове две репрезентације од пре 14 година.

– Нек се понови 1999. година, кад смо с Хрватском играли 2:2, и биће супер. Само што сад немамо Батицу да увати за јајца – у шали је одговорио Неле.

Директор „Гранд продукције“ Саша Поповић очекује тежак меч, али се нада да ће Србија победити.

– Претпостављам да ће Хрвати нападати, а да ћемо се ми концентрисати на одбрану. Међутим, верујем да из контре можемо да им дамо два гола. Моја прогноза је 2:1 за нас, јер нам нерешено не одговара. Значи, идемо на све или ништа – поручио је Поповић. Водитељка Јована Јоксимовић очекује тријумф на Максимиру и то минималним резултатом.

– Нисам неки прогнозер, али као навијач очекујем да Србија победи са 1:0 – кратко је одговорила Јована Јоксимовић.

Музичар Бора Ђорђевић типује да ће меч у Загребу бити завршен нерешеним резултатом.

– Типујем да ће се овај окршај завршити са 2:2. То је неки мој осећај – истакао је Бора Ђорђевић.
Неле Карајлић Неле Карајлић

Амиџић: Не палим се
Водитељ Огњен Амиџић не тангира се превише због данашње утакмице на Максимиру.

– Искрено, не знам шта да кажем, јер у последње време се не палим превише на резултате. Заврши се утакмица и шта онда, шта се променило? Чак не знам ни да ли ћу успети да погледам тај дуел. Хрвати су фаворити, али верујем да у том мечу неће бити превише голова.

ivica-osim-uefa-fifa-1328585176-80875(Новости)
ИВИЦА ОСИМ: БИТНИ И ДЕТАЉИ
– ХРВАТИ имају квалитет, искуство и много великих утакмица у ногама. Ипак, не би требало заборавити да је Србији најбољи део тима одбрана, коју је јако тешко пробити. Генерално гледано, Хрватска је у предности, али ситни детаљи ће у овом мечу донети превагу. Ко ће имати свој дан, ко неће, да ли ће једна грешка појачати притисак, све то може да утиче на коначан исход.

МИРОСЛАВ БЛАЖЕВИЋ: ДОБАР И БОД
– ЗА Хрватску ово није одлучујући меч, али за Србију свакако јесте. Хрватска има кредита и доста скупљених бодова, што јој даје могућност и за криви корак. Нама, можда, чак и одговара бод. Верујем да ће играчи на терену бити прави спортисти и показати да су они ти који граде мостове срушене од стране примтиваца.

СРЕЋКО КАТАНЕЦ: СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ
– ГЛЕДАНО чисто фудбалски Хрватска је велики фаворит. Има играче у великој форми, има све предуслове за успех. Боље су кренули у квалификацијама, имају уигранију репрезентацију, много су искуснији од српских фудбалера. Ипак, фудбал не би био то што јесте када не би нудио и нека изненађења, тако да је на „Максимиру“ све могуће.

ВЛАДИМИР ЈУГОВИЋ: НА ПОБЕДУ!
– ЛОГИЧНО је да се надам победи Србије. На страни домаћина је домаћи терен и подршка навијача, док је наш адут то што више не можемо да калкулишемо, морамо да идемо на победу. Таква ситуација у фудбалу може да представља веома јак мотив. Мислим да је ова утакмица својеврсна прекретница за нашу репрезентацију.

СЛОБОДАН СОРО: НЕКА БУДЕ 0:1
– ВЕЋ три месеца се прича о утакмици Хрватска – Србија као да ће бити сутра. И коначно дочекасмо да видимо пренос са „Максимира“. Прави се атмосфера као да је ово неки пресудан, одлучујући меч. Ја не мислим тако. Надам се нашој доброј, мирној игри и победи. Колегијално, одбрани и голману Србије држим палчеве, а волео бих да из Загреба донесемо сва три бода. Играо сам доста мечева против Хрвата и не осећам никакву тензију. Волео бих да на крају утакмице на семафору пише 0:1.

VermeyovicВЛАДИМИР ВЕРМЕЗОВИЋ: ЗА ОВО СЕ ЖИВИ
– ОЧЕКУЈЕМ добру утакмицу у Загребу. За такве мечеве се живи, верујем да нећемо разочарати. Хрватска има веома јаку екипу, а на нама је да се не бавимо стварима које немају везе са фудбалом. Жао ми је што неће бити наших навијача у Загребу, ваљда ће се нешто ускоро променити по том питању.

САЊА ДАМЊАНОВИЋ: ДОБАР И БОД
– ИГРАМ у хрватској Подравки и претходних дана се говори само о утакмици са Србијом, чак и у нашој свлачионици. Све новине пишу о томе, карте су распродате само неколико сати пошто су пуштене у продају. У Хрватској навијачи више воле репрезентацију него клубове, а њихов тим краси јак колектив. Нашим фудбалерима ће бити веома тешко, али верујем да могу барем бод да извуку.

КРИСТИНА ЛИШЧЕВИЋ: СРЦЕМ ЗА НАШЕ
– МОЈ брат је фудбалер и трудим се због њега да пратим разне лиге. Зато знам да Хрватска има веома добре играче, који играју у великим клубовима, али има и Србија! Ови мечеви увек носе посебну драж и навијамо свим срцем за нашу репрезентацију. Мислим да момци могу до победе.

ОЛИВЕР ДРАГОЈЕВИЋ: ПОБЕДИЋЕ ХРВАТСКА
– ВЕРУЈЕМ у победу Хрватске. Доста је и са једним голом разлике. Ето нека човек одлуке буде Манџукић. Волео бих да не буде превелике тензије, можда чак и националне, то може да се претвори у нешто друго. То никако не би било добро.