Прочитај ми чланак

ПОТВРЂЕНО: Србија остала без једног од најбољих играча

0

Један од најбитнијих кошаркаша наше репрезентације објавио је крај репрезентативне каријере.

Стефан Марковић против Аустралије

Стефан Марковић против Аустралије

– Пресрећан сам што сам имао прилику тако дуго да играм у репрезентацији и што сам био део свих ових селекција. Стварно је част да будете и радите са овим момцима. Што би Бјелица рекао, било би дивно када бисмо могли за репрезентацију да играмо целе сезоне. Здравље је главни разлог зашто сам се одлучио за тај потез. Кад си млађи не осетиш, али после те стигне. Цео живот смо заједно. Имамо сјајну атмосферу, дружимо се и ван репрезентације. Зато ми је и било тешко да кажем “крај”. Издржао бих ја можда још две, три године, али после не бих више могао да играм кошарку – открио је за ‘Новости’ популарни ‘Пефи’.

Није желео да се око његовог опроштаја диже велика прашина, јер како каже, није такав тип.

– Особа сам која не воли да се од тога прави велика помпа. Мислим да нисам неки битан лик да би се то провлачило по новинама. Није ствар у убеђивању.

Објаснио је и који је био кључан моменат за такву одлуку.

– Кукао сам, размишљао као да је повреду неко послао одозго. Рекао сам сам себи: “Заслужио си, ово је морало да се деси”. Тад сам видео да не могу више да издржим ни физички ни писхички да будем 11-12 месеци у пуном погону… А да бих играо добро, морам да будем физички спреман. Нисам желео да мучим себе, а никада никог нисам варао. Много ми је криво, али мислим да ћу себи први пут у каријери помоћи оваквог одлуком. Тешком муком, али за моје добро.

– Завршено онако како је требало, баш како је неко сањао, али мислим да нико није реално веровао у финале. Заиста бајковит крај. Кроз квалификације смо желели да се искупимо за Евробаскет. На крају смо стигли до Олимпијских игара. Нисмо само учествовали, већ смо показали да смо дошли да се боримо, баш као што је и Сале Ђорђевић причао – закључио је Марковић.