Прочитај ми чланак

ПОТПИСАНО! Арсенал завршио велико појачање

0

Репрезентативац Босне и Херцеговине наступаће у Лондону у наредних пет година

Дилеме више нема, Сеад Колашинац (23) потписао је петогодишњи уговор са Арсеналом и постао један од најплаћенијих фудбалера овога клуба. По многима најбољи леви бек у Бундеслиги ове сезоне каријеру сигурно наставља у Лондону од лета, а Тобџије су имале срећу да су га уграбиле за џабе, пошто репрезентативцу Босне и Херцеговине ускоро истиче уговор са Шалкеом.

Информацију о трансферу Колашинца пренео је синоћ на Твитеру немачки новинар Рафаел Вејсвег, добро упућен у дешавања у Шалкеу. Он тврди да му је из више извора из Гелзенкирхена потврђена информација о петогодишњем уговору за сјајног дефанзивца на Емиратима, којем у Лондону следује и одлична недељна плата од чак 141.000 евра.

Укупно, Колашинац ће годишње зарађивати око 7.000.000 евра, што је знатно више од онога што му је током пролећа понудио Шалке за продужење уговора (нешто мање од 5.000.000).

Такође, репрезентативац Босне и Херцеговине је одбио и конкретне понуде Евертона и Милана, који су га желели, а током јануара Шалке није пристао да га пусти у Челси и Јувентус, који су нудили по 5.000.000 евра на име обештећења да га одмах купе.

Овим дилом Сеад Колашинац ће постати трећи најплаћенијих фудбалера Арсенала, иза Месута Озил и Алексиса Санчеза, па се може рећи да му је упала секира у мед. Момак роком из Карлсруеа један је од најбољих фудбалера Шалкеа у сезони на измаку, у којој је на 25 наступа постигао три гола и уписао пет асистенција. Одличан учинак за једног бека и сигурно добар посао Тобџија.