• Почетна
  • СПОРТ
  • ПОСЛЕ СТОЈКОВИЋА НОВИ ПРЕБЕГ: Партизан хоће и Звездиног играча!
Прочитај ми чланак

ПОСЛЕ СТОЈКОВИЋА НОВИ ПРЕБЕГ: Партизан хоће и Звездиног играча!

0

FK Partizan FK Crvena zvezda2556
(Вечерње новости)

Бомба прелазног рока је темпирана: Партизан хоће да доведе Марка Вешовића! И не само да у Хумској имају ту жељу, већ су предузели и конкретне кораке ка ангажовању доскорашњег фудбалера Црвене звезде.

Како “Новости” сазнају, представници Партизана већ су контактирали Вешовићеве агенте и распитали се за могућност да млади црногорски фудбалер, који је недавно тужио Звезду и добио раскид уговора, ове зиме појача редове вечитог ривала. Нови тренер црно-белих Марко Николић највећи је заговорник ове идеје, пошто 22-годишњег брзоногог играча види као идеално решење за тим који планира за пролеће.

Према његовим замислима, Вешовић би заузео место по десном крилу, што је и била његова позиција када је пре четири године из Будућности стигао на “Маракану”. Временом, поуздани фудбалер је у Звезди трансформисан у десног бека с израженим офанзивним својствима, али га нови шеф струке црно-белих не види на том месту, за које је данас ангажован искусни Мирослав Вулићевић.

Жеља Партизана да доведе Вешовића није од јуче, јер су у Хумској покушали да га “отму” Звезди и прошлог лета. Међутим, упркос инсистирању црно-белих, па чак и сопственог ужег окружења, Марко је тада одбио да пређе у комшијски табор и наставио пут у Звезди, за коју је недуго затим одиграо и стоту утакмицу. Иако дуго није желео да поднесе арбитражи захтев за раскид, верујући у боље дане на “Маракани”, Вешовић је тај корак предузео минулог новембра. Како је сам тада признао, била је то одлука његовог менаџера Радојице Божовића, а разлог су била нагомилана дуговања и прекршена обећања од стране управе.

Вешовић је тренутно на одмору у иностранству, а по његовом повратку требало би да се интензивирају преговори. С обзиром на то да неког уносног иностраног ангажмана тренутно нема на видику, а да би Партизан могао добро да га плати јер је слободан играч и црно-бели не би трошили новац на обештећење, врло је могуће да се доскорашњи звездаш предомисли и овај пут прихватги понуду с друге стране Топчидерског брда.