• Почетна
  • СПОРТ
  • ПОРОДИЦА ЂОКОВИЋ: Политичке игре да би нам узели паре
Прочитај ми чланак

ПОРОДИЦА ЂОКОВИЋ: Политичке игре да би нам узели паре

0

Novak Djokovic Jelena Ristic7935_orig

Компанија ‘Фемили Спорт’, у власништву породице Ђоковић, одговорила је званичним саопштењем на одлуку Општине Стари град да раскине уговор о закупу Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“.

 Како је у понедељак саопштено из Општине Стари град, разлог за раскидање уговора је тај што закупац ‘није организовао АТП турнир у 2013. години, није редовно измиривао закупнину, и није измирио обавезе настале на основу потрошње воде на тениским теренима, што представља основ за раскид уговора од стране закуподавца’.

 Оваква одлука и наведени разлози су веома изненадили компанију ‘Фемили Спорт’, која се у уторак огласила званичним саопштењем у коме, између осталог, поставља питање и ‘зашто је Градској општини Стари Град требало 10 месеци да реагује, ако је разлог раскида Уговора губитак лиценце за Сербиа Опен’.

 Саопштење ‘Фемили Спорта’ преносимо у целини.

 „Фемили Спорт“ је најблаже речено непријатно изненађен количином неистина које Градска општина Стари град саопштила јуче, обавештавајући јавност о раскиду Уговора са нашом фирмом.

 Чињенице су да је Привредно друштво „Фемили Спорт“ измиривало све своје обавезе плаћања закупа од тренутка потписивања Уговора 28.12.2009. године до данашњег дана. По основу закупа на рачун ЈП СРПЦ “Милан Гале Мускатировић” Фемили Спорт је уплатио динарску противувредност од 266.267,08 евра. Поред закупа месечно су се директно на рачун СРПЦ “Милан Гале Мускатировић” плаћали и рачуни за воду. Од почетка закупа па закључно са 21.10.2013. за воду је уплаћено динарска противвредност од 108.044,42 евра.

Поред рачуна за воду Фемили Спорт је фактурисана уградња водомера у износу од 167.556 рсд а која се помиње у допису као неизмирена обавеза. Наведени рачун „Фемили Спорт“ је платио 02.09.2013. године И за то, као И за све остало, поседује књиговодствену документацију. Наглашавамо да су до априла 2013. године просечни рачуни за воду износили оквирно до 300 евра.

– Од априлског па закључно са јунским рачуном што се подудара са периодом отварања базена на Спортском Центру Милан Гале Мушкатировиц, Фемили Спорту неочекивано стижу рачуни који достижу просечно месечно задужење од 4.400 евра што је скоро 15 пута више од регуларних рачуна. „Фемили Спорт“ је и поред ових нелогичности измирио ове несхватљиво високе рачуне.

– Оно што бисмо нагласили, да комплекс ТЦ Новак, тренутно запошљава више од 40 људи по ком основу је за доприносе И порез, у складу са Законом, плаћено у динарској противувредности више од 205.000 евра.

– За грађевинско земљиште И таксе од почетка закупа па закључно са 21.10.2013.предузеће је платило динарску противувредност од 3.705 евра. Структуру дуга чине две закупнине И један рачун за воду. На дан 21.10.2013. Фемили Спорт дугује укупно 1.770.865,64 рсд тј. 15.452,53 евра, што није, сходно уговору, разлог за раскид Уговора.

– Такође, компанија Фемили Спорт је објавила да се повлачи из организације АТП турнира још 04. јануара 2013. године, па се поставља питање, ако је разлог раскида Уговора губитак лиценце зашто је Градској општини Стари Град требало 10 месеци да на то реагује. Ово посебно, јер је према уговору о закупу и Општина Стари Град суорганизатор овог турнира, а ништа није предузела да помогне да се турнир одржи 2013. године. И поред тога, Фемили Спорт је наставио са организацијом ИТФ турнира у 2013. години.

– Подсећамо да су стотине хиљада људи прошле кроз центар, да је четири године успешно организован „Сербиа Опен“, као и да су светски медији када год дођу у Београд посећивали овај комплекс као бисер Београда. Он је то сада и постао, а био је, то се добро сећамо, ливада зарасла у коров.

– Да би то сада био један од најрепрезентативнијих делова Београда „Фемили Спорт“ је уложио више од 4 милиона евра у динарској противвредности. Та улагања, су сходно Уговору о закупу морала да се зарачунају у износ закупнине, тако да је сада Фемили Спорт у вишеструкој претплати обавеза за закупнину. И поред тога, Фемили Спорт је плаћао уговорени део месечне закупнине, сваког месеца, чекајући да Општина, сходно уговору изврши процену улагања Фемили Спорта, а што је била дужна да утврди до марта 2010. године.

– Као аргумент се наводи да нисмо имали папире за надоградњу. То нам говоре људи који су, сходно Уговору, били дужни И требали да обезбеде те дозволе.

– Није овде тема једна породица, а посебно не Новак Ђоковић који мора да остане далеко од ове дневно политичке прљаве одлуке. Овде нема права. Зато ћемо заштиту наших интереса тражити од надлежних државних органа и у том погледу, у складу са законом, очекујемо разумевање и подршку државе’, каже се у саопштењу ‘Фемили Спорта’.

(Спорт26)