• Почетна
  • СПОРТ
  • Поморавље на ногама, стиже Шампион: Јагодина – Партизан од 19 часова (статистика)
Прочитај ми чланак

Поморавље на ногама, стиже Шампион: Јагодина – Партизан од 19 часова (статистика)

0

Partizan Jagodina(Мондо)
Дерби утакмица 18. кола ЈСЛ Јагодина – Партизан биће одиграна у суботу, 9. марта од 19 часова, потврђено из јагодинског суперлигаша.

Јагодинци се оштре за утакмицу са Партизаном. Још пре почетка пролећног дела првенства, из Јагодине су стизале најаве да ће скинути скалп српском шампиону.

Статистика је апсолутно на страни Партизана. Одиграли су 10 првенствених дуела, Партизан је добио девет, Јагодина само једну, и то у Хумској (2:1). Занимљиво, то су једина два гола која је Јагодина дала Партизану у 10 сусрета. Дакле, све остале мечеве добили су црно-бели и то укупном гол-разликом 17:0 (рачунајући и победу Јагодине 18:1)!

Партизан
    
Јагодина
Место одигравања     Одигране утакмице     Победе Партизана     Нерешени исходи     Победе Јагодине     Гол разлика
Београд     6     5     0     1     14:2
Јагодина   4     3      1     0      4:0
УКУПАН БИЛАНС     10     8     1     1     18:2

Али, то је оно што је на папиру, оно што је одиграно. Јагодинци су јесенас одиграли одлично, у зимској паузи су се додатно „нашпановали“. У првој утакмици, убедљив пораз у Кули од Хајдука, али су „ћурани“ протеклог викенда савладали ОФК Београд на Карабурми – 3:1.

Дакле, права позивница за све оне који воле фудбал да у суботу дођу у Јагодину у вечерњем термину.

„Видело се у ова два кола да свако, сваког може да победи. У суботу нам долази Партизан, актуелни шампион, и биће то још једна шанса да докажемо да вредимо публици у Јагодини. У српском фудбалу је можда највећи проблем посећеност, да су нам пунији стадиони и фудбал би био бољи, а играчи би играли са више елана и мотива. Зато позивам наше навијаче да напуне стадион у суботу и направе атмосферу за незаборав а ја могу да обећам добар меч против Партизана“, каже везиста Јагодине Филип Арсенијевић.

Јосип Пројић се надовезао:

„У првој утакмици против Партизана у Београду смо имали своје шансе али мислим да је пре свега Партизан био искуснији и победио (1:0). На нашем стадиону ће бити потпуно другачија утакмица, верујем да можемо да их победимо. У Кули нисмо били онај тим из јесењег дела првенства и заслужено смо изгубили, међутим врло брзо смо показали да нема кризе у нашем тиму победом против ОФК Београда“.