• Почетна
  • СПОРТ
  • Погледајте закуцавање Нелсона којим је Звезда кренула по тријумф у полуфиналу (Видео)
Прочитај ми чланак

Погледајте закуцавање Нелсона којим је Звезда кренула по тријумф у полуфиналу (Видео)

0

nelson(Блиц)

Закуцавање Демаркуса Нелсона обележило је први меч полуфинала кошаркашке Суперлиге Србије између Црвене звезде и Мега Визуре. Тај потез Американац ће дуго памтити, као и остали у хали Пионир у којој су црвено-бели управо после тог закуцавања кренули у фуриозни финиш и изборили тријумф од 78:61.

Први вођству Црвене звезде од 59:58, и то пет минута и 43 секунде уочи завршетка утакмице, Нелсон је решио да крене у продор. Улаз на леву страну, покрај Немање Дангубића, окончан је прихватањем лопте у десну руку, а онда закуцавањем које ни Новица Величковић који је био под кошем није могао да спречи.

Сјајан потез 27-годишњег бека, првог у историји НБА лиге који је добио шансу да буде стартер на почетку нове сезоне иако није изабран на драфту (2008, за Голден Стејт), подигао је публику на ноге, али и његове саиграче.

Звезда је од поменутих 59:58 до краја утакмице примила само три поена, а Нелсоново закуцавање покренуло је серију од 17:3. Она је црвено-беле довела до 1-0 у серији, односно на победу од пласмана у финале кошаркашке Суперлиге.