Прочитај ми чланак

ПОДЕЛА БОДОВА: Сјајан меч између Јапана и Сенегала (ВИДЕО)

0

У претпоследњем мечу друге рунде групне фазе Мундијала у Русији, састали су се Јапан и Мексико.

Селекције Јапана и Сенегала поделиле су плен у Јекатеринбургу, врло интересантан меч окончан је резултатом 2:2 (1:1).

foto. fifa

 

Повели су Сенегалци у 11. минуту, голман Јапана Кавашима није успео да исконтролише лопту након ударца Сабалија, она се од јапанског чувара мреже одбила до Манеа, а од нападача Ливерпула се одбила у гол.

Имали су Сенегалци иницијативу у првом делу првог полувремена, али је Јапан од примљеног гола почео да преузима конце игре.

Играо се 34. минут, када су Јапанци поравнали резултата, Нагатомо је оставио лопту Инуију у казненом простору ривала, овај се наместио на шут и јако прецизним ударцем натерао Ндиаја да вади лопту из мреже, 1:1.

Само пет минута касније, нова шанса за Сенегал, понајбољи играч ове афричке селекције у досадашњем току Мундијала, нападач Торина Мбаје Нијанг је шутирао из добре позиције, али је Кавашима овога пута сјајно интервенисао.

До краја првог дела игре бележимо и солидан покушај Харагучија, али је ударац јапанског фудбалера отишао преко гола ривала.

У наставку је било динамично од старта, а прву сјајну шансу имали су Јапанци, стрелац првог гола Инуи је тукао са ивице казненог простора, био је то сјајан шут, али је лопта погодила пречку.

Након тога, једна добра акција Сенегалаца у 71. минуту, лопта долази до Нијанга, који је био пред голом ривала, отишла му је иза леђа, али се она мајсторски снашао и петом проследио лопту до Мусе Вагеа, који из добре позиције цепа мрежу Јапана за ново вођство афричке селекције.

Одмах након тога, реагово је селектор Јапана Нишино, на терен је уместо данас индиспонираног Кагаве послао једног од најистакнутијих јапанских играча последњих 10ак година, искусног Кеисукеа Хонду.

Испоставило се да је то био сјајан потез јапанског изабраника, како је само шест минута касније бивши везиста ЦСКА и Милана пронашао пут до мреже Сенегала.

У наставку није било конкретнијих прилика, нису ниједна ни друга селекција успевале да креирају добре акције, Јапанци су контролисали посед, али су мреже до краја остале нетакнуте.

Подела бодова Јапана и Сенегала, којом ће бити задовољни и једни и други, како сада обе селекције имају по четири бода и остаће на позицијама које воде у нокаут фазу, невезано са исходом вечерашењг дуела између Колумбије и Пољске.