Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛИ ПРЕГОВОРИ О НАЈВЕЋЕМ ТРАНСФЕРУ У ИСТОРИЈИ ФУДБАЛА: Нејмар жели у Реал

0

Најбољи стрелац бразилске репрезентације већ је саопштио челницима француског првака да намерава да оде, а они су свесни да неће моћи да га задрже

ПРЕГОВОРИ о највећем трансферу у историји фудбала су почели. Отац најбољег играча ПСЖ, Нејмар Сантос сениор, састао се са менаџером Пинијем Захавијем да разговора око одласка, а све је покренуто жељом фантастичног нападача да обуче дрес Реала.

фото: ЕПА

КО БИ ШУТИРАО ПЕНАЛЕ? АКО Нејмар дође у Реал, већ у најави постоји проблем, јер је Бразилац у ПСЖ имао сукоб са Каванијем, пошто је хтео да изводи сваки пенал. С друге стране, Кристијано Роналдо никоме не дозвољава да узме лопту, и откако је у Мадриду, само је Бенземи једном препустио казнени ударац.

Нејмар сениор допутовао је у Париз из домовине и утицајном агенту пренео да његов син хоће да обуче дрес „краљевског клуба“, тврде шпански медији. Како се наводи, најбољи стрелац бразилске репрезентације већ је саопштио челницима француског првака да намерава да оде, а они су свесни да неће моћи да га задрже, јер је разочаран квалитетом лиге.

ПСЖ је неколико пута раније одлучно демантовао гласине да на лето остаје без прве звезде, али је исто тако познато да је управо Нејмаров отац издејствовао одлазак из Барселоне у Париз за рекордних 222 милиона евра, што је деловало нестварно. Уколико дође до реализације трансфера, Реал би морао да сруши светски рекорд, а процена је да ће обештећење бити између 260 и 300 милиона евра.

Током 2017/2018. Нејмар је у свим такмичењима постигао 28 голова на 30 мечева, и освојио три трофеја, лигу, куп и лига куп.