Прочитај ми чланак

ПОБЕДА: Ђоковић – Мареј 6:3, 5:7, 6:4

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић успешно је започео 2017. годину, пошто је победом над Британцем Ендијем Марејем (6:3, 5:7, 6:4) одбранио титулу у Дохи

Novak Djokovic of Serbia smiles as he plays Grigor Dimitrov of Bulgaria during the 3rd round of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, Thursday, Nov. 3, 2016.  (AP Photo/Michel Euler)

Српски тенисер Новак Ђоковић одбранио је титулу на турниру у Дохи пошто је у финалу победио првог играча света Британца Ендија Мареја у три сета, 6:3, 5:7, 6:4.

Ђоковић је тако освојио другу титулу у Дохи, а 67. у каријери и прекинуо је низ Мареја од 28 победа.

Тенисери су у првом сету освајали гемове на свој сервис све до осмог, када је Ђоковић направио брејк, а затим и освојио гем на свој сервис и после 49 минута повео у мечу.

Ђоковић је лако освајао гемове на свој сервис у другом сету, све до шестог када је спасио брејк лопту за 3:3. Он је одузео сервис Мареју у наредном гему, након што је Британац направио двоструку сервис грешку и повео је са 4:3, а затим је освојио свој сервис и стекао два гема предности.

Српски играч је у 10. гему спасио брејк лопту, али после тога није успео да искористи три меч лопте, па је Британац изједначио на 5:5. Он је наставио са добром игром, освојио је још два узастопна гема и изједначио на 1:1 у сетовима.

У шестом гему трећег сета Ђоковић је успео да спаси брејк лопту, а затим је у наредном одузео сервис Мареју без изгубљеног поена и повео је са 4:3. Он је до краја меча сачувао брејк предности и победио после два сата и 54 минута.

То је 25. победа Ђоковића у 36 дуела са првим играчем света.