• Почетна
  • СПОРТ
  • По броју тенисера који су и даље на турниру Србија је шеста од 49 држава на АО!
Прочитај ми чланак

По броју тенисера који су и даље на турниру Србија је шеста од 49 држава на АО!

0

Србија шеста у свету. Нећете такву вест прочитати, ако није у питању спорт. Наиме, на пола другог кола Аустралијан опена у обе конкуренције сингла наша земља налази се на високом шестм месту, у конкуренцији 256 тенисера и тенисерки из 49 земаља!

Испред нас су само велике тениске силе Русија, САД, Немачка, Шпанија и Француска. Земље које су, бар кад је улагање у појединачни спорт, неколико светлосних година испред Србије.

Зато, свака част Новаку, Ани, Јелени, Типси Бојани, али и Виктору и Весни који су, такође, били у жребу за прво коло у сингл конкуренцији.

Иза Србије остале су богате земље попут Велике Британије, Италије, Швајцарске, Јапана, у којима је тенис у експанзији или има велику традицију.

САМО ХРВАТИ ПРЕТЕ… ДОНЕКЛЕ

Што се тиче региона, ту су нам донекле пратиоци само Хрвати, али њихови представници углавном за сада чекирају поватне карте. О Словенцима, Бугарима и Румунима “брине” тек по који играч који се домогне главног жреба.

По традицији, најјачи су они који тенисом доминирају деценијама. Руси у игри имају још 11, Американци осморо тенисера, као и Немци. Французи са седам и Шпанци са шест такмичара су такође испред Србије, али је питање да ли ће оваква расподела снага бити већ после трећег кола.

Оно што Србију издваја и овог пута из конкуренције јесте да смо једна од ретких земаља којој се преписује будући победник. Новак Ђоковић неприкосновени је фаворит у мушкој конкуренцији.

ПРЕОСТАЛИ ТАКМИЧАРИ У МЕЛБУРНУ

Русија – 11
САД – 8
Немачка – 8
Француска – 7
Шпанија – 6
Србија – 5

 

(Телеграф.рс)